Galériával

2022.03.21. 17:15

Különleges mesedarabot állít színpadra a Jókai színház

Megtartották a Tihany tündér című családi darab sajtónyilvános főpróbáját hétfőn délelőtt, a Békéscsabai Jókai Színházban.

P. G.

Fotó: Imre György

Sinkó Adrienn mesedarabjának első, bemutató előadását kedden 15 órakor rendezik a teátrumban. A főszerepben Ormándy M. Kevét és Papp Barbarát láthatja majd a közönség, az előadás rendezője Herczeg T. Tamás, a dramaturg: Zalán Tibor, a díszlet- és jelmeztervező pedig Nagy Viktória.


– Nagyon izgalmas dolog egy új mesét bemutatni, hiszen nincsenek előzetes élmények, és éppen az újdonság miatt a szülők sem tudják előre felkészíteni a gyerekeiket. Éppen ezért nagy kihívás letenni a lábnyomunkat a bemutatóval, aminek igyekszünk a legjobban megfelelni – fogalmazott hírportálunknak Herczeg T. Tamás.


A rendező elmondta, nagyon gazdag, expresszív látványvilágra törekedtek Nagy Viktória díszlet- és jelmeztervezővel. Ennek kapcsán kifejtette, a mozikban, a filmekből, a televízióból, a rajzfilmekből erős ingerek érik a gyermekeket, amivel valamilyen módon fel kell venni a versenyt.


– Az élőszó és a színészi alakítás nagy helyzeti előnyünk, de a vizuális megjelentést sem hanyagolhattuk el – tette hozzá a rendező, aki kitért arra, hogy a manók világa remek alkalmat adott arra, hogy nagyon színes és izgalmas látványvilágot jelenítsenek meg, gyöngyöket szimbolizáló buborékokkal, óriási szappanbuborékkal, gólyalábákkal, óriás pókhálóval, ugráló cipővel.


Kérdésünkre elmondta, a mese felvonultatja a legfontosabb sarokköveket. Az elvarázsolt tündér a feloldozásig vezető útján találkozik rosszal és jóval, és mindig a jó győzedelmeskedik. A szerző a kiindulási ponttal finoman, halványan utal a trianoni fájdalmakra is, amit nagyon szépen és egyetemesen fogalmaz meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában