Pályázat

2022.03.15. 16:11

Csak tiszta forrásból címmel nyílt fotókiállítás Békéscsabán

Megnyitották kedden a Lencsési Közösségi Házban azt a kiállítás, amelyet a Csak tiszta forrásból című fotópályázatra érkezett legjobb alkotásokból válogattak össze. A tárlat április 11-éig tekinthető meg a nagyteremben.

L. B.

Takács Péter és Katona Péter a kiállítás megnyitóján /Fotó: Imre György/

Takács Péter igazgató elmondta: 2001-ben hirdették meg először a pályázatot Kárpát-medencei magyar fotósok számára, akik fekete-fehér művekkel nevezhetnek. Elmondta, az idei, 20. kiírásra 158 alkotótól 785 fénykép érkezett, a zsűrizés után 70 került a falakra. Szarvas Péter polgármester március 15-éhez kapcsolódó ünnepi beszédében kiemelte: március 15-én az ifjak elindították a magyar történelem legfényesebb másfél évét, és a szabadságharcot csak a katonai túlerő tudta legyőzni. Katona Péter, a Márvány Fotóműhely vezetője elmondta, a fekete-fehér fényképezés a reneszánszát éli, ezzel a technikával hatékonyan emelhető ki a téma. A mostani pályázatra sok kidolgozott portré érkezett. Kihirdették a pályázat eredményeit is. Első lett Tóth Tamás, második Fischbäckné Horváth Ildikó, harmadik Zagróczky Andrea. Különdíjat érdemelt ki Kiss Imre, a békéscsabai Mező István és Nagy Sarolta.

Fotó: Imre György
Forrás: Imre Gyorgy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában