Csabagyöngye Kulturális Központ

2022.03.29. 13:22

Áprilisban rendezik a Tavaszi Fesztivált Békéscsabán

Április 1. és 30. között rendezi meg a Csabagyöngye Kulturális Központ a Tavaszi Fesztivált, a rendezvénysorozat turisztikai szempontból is jelentőséggel bír – jelentették be kedden az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Forczek Győző és Opauszki Zoltán /Fotó: Licska Balázs/

Opauszki Zoltán igazgatóhelyettes elmondta, eddig is volt együttműködés a város kulturális intézményei között. Ám a kapcsolatot még szorosabbra fűznék annak érdekében, hogy felépíthessék és országos szinten ismertté tegyék a Munkácsy brandet, hogy minél színvonalasabban üzemeltethessék a kulturális, művészeti negyedet, amelyben nyáron megnyílik az emlékház, jövőre a bábszínház. Az együttműködés már a mostani Tavaszi Fesztiválon is érezhető lesz.

 

Forczek Győző igazgatóhelyettes, fesztiváligazgató hozzátette, a Munkácsy-negyed szerves része a Tavaszi Fesztivál. Csak a Csabagyöngye Kulturális Központon belül 13 programot szerveznek, amelyekre ötezer érdeklődőt várnak, ezek döntő többsége zenei lesz. De továbbra is igaz, hogy a összművészeti fesztiválról van szó, hiszen a társszervezők révén – mint a színház, a bábszínház, a könyvtár vagy a múzeum – összesen 31 programot kínálnak a látogatók számára.

 

Ismertette: a rendezvénysorozat április 1-jén Honeybeast-koncerttel indul és április 30-án a Csaba Big Band fellépésével zárul. A repertoáron szerepel könnyűzene, mint a The Biebers vagy a Carson Coma, illetve komolyzene is, mint a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar vagy a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar előadása. A legnagyobb attrakció Dés László április 28-ai fellépése lesz, de sok érdeklődőt vonz majd Hajtmann Ildikó és Endrész Ferenc április 21-ei előadása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában