Békéscsaba

2022.01.21. 19:40

Kiállítás nyílt a Lencsési Közösségi Házban

A Lencsési Közösségi Házban pénteken lerántották a leplet a Márvány Fotóműhely tagjainak egy-egy alkotásából összeállított, Képeink címet viselő kiállításáról, amely február 11-ig látogatható.

L. B.

Fotók: Bencsik Ádám

A tárlatot, amelyen harminc alkotó - tavaly készült és legjobbnak ítélt - harminc felvétele tekinthető meg, dr. Kerekes Attila nyitotta meg, a programon közreműködtek a zeneiskolások.

Takács Péter igazgató hangsúlyozta, a Lencsési Közösségi Házban több mint tíz éve szerveznek programokat minden esztendőben a magyar kultúra napja alkalmából, ami arra is lehetőséget ad, hogy megmutathassák magukat, értékeiket az intézményben működő csoportok.

Katona Péter, a Márvány Fotóműhely vezetője, dr. Kerekes Attila főorvos és Takács Péter intézményvezető

Sorolta, hogy nem csak a kiállítással tisztelegnek a magyar kultúra előtt. Szombaton családi játszóházat szerveznek, könyvek cserélnek gazdát, miközben Péter Erika dedikálja köteteit, a csúcspont pedig az lesz, amikor a békéscsabai Gulyás Berta, a Zeneakadémia negyedéves hallgatója ad ünnepi zongorahangversenyt. A programsorozat zárásaként hétfőn Ugrai Gábor történelemtanár tart előadást A magyar himnuszkeresés története címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában