Békéscsaba

2022.01.17. 18:27

Bartolák Anna festőművész alkotásaiból nyílt tárlat a megyei könyvtárban

A tárlatot Rakonczás Szilvia igazgató köszöntője után Szalay Ágnes történész nyitotta meg. A tizenkét új kép Alföldi Csaba zenei aláfestése mellett elevenedett meg.

N. Sz.

Fotók: Imre György

A művész elmondta, ahogy sokak életét, az övét is átrendezte a világjárvány. Az elodázást maga mögött hagyva egyre többet tett magáért, a melankólikus állapotból eljutott egy fesztelenebb, kötöttségektől mentes, „absztrakt” létezésig, a megszabadulásig. Alkotás közben rálépett egy útra, amin szeretne tovább haladni. Hozzátette, kisgyermek kora óta rajzol, mindig a portré érdekelte leginkább. 

A most kiállított képek szénnel, akrillal, temperával készültek, a tárlat régi vágya volt, végül a járvány hozadékaként állt össze. „Nem várt alkotások” születtek, melyeken a tekintetek, a pillantások tükrözik a mondanivalót.

– A közönség érezheti a hangulataimat, nyomon követheti érzéseimet, életem változását. A szomorú gyermekarcok után egyre nyitottabb emberek léptek a vásznamra, majd a táncosok szabadabb sziluettje is megelevenedett – összegezte a Jankay iskolában rajztanárként dolgozó művész.

Bartolák Anna legújabb képeit fotók inspirálták. Fotó: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában