Kamaraterem

2022.01.21. 19:00

A Gyulai Várszínház ősbemutatója: Mi lennék nélküled?

Szilágyi Enikő Mi lennék nélküled? – Egy erdélyi színésznő vallomásai, Jászai Mari emlékiratainak felhasználásával című előadását láthatják az érdeklődők szombaton a Gyulai Várszínház ősbemutatójaként, a várszínház kamaratermében. Írta, rendezte és előadja: Szilágyi Enikő, dramaturg: Elek Tibor.

P. G.

Az előadás Jászai Mari naplójából, vallomásaiból és Szi­lágyi Enikő mai reflexióiból készült darabot visz színre. A Nemzeti Színház nagyasszonyának emlékét megidéző darab tükröt kíván tartani a jelen kulturális életnek, a nemzetét és nemzete érdekeit megtagadóknak, az azt féltve óvóknak. Hogyan látta száz évvel ezelőtt, és hogyan látja ma egy magyar színművész a színház, az anyanyelv és a nemzeti kultúra fontosságát, szakmájának kiküszöbölhetetlen nehézségeit, az igazságkeresés konfliktusait? – efféle és még sok más izgalmas kérdéssel szembesíti nézőit a várszínház ősbemutatója. A magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvényre a belépés ingyenes, regisztrációhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában