BÉKÉSCSABA

2021.11.04. 17:38

Munkácsy-képet is másoltak

Dobos Hanna énekszólója, Zsilák Mária verses köszöntője, Lukoviczki Anna, a megyei könyvtár igazgatóhelyettesének és Zsidov Magdolna újságírónak a beszéde nyitotta meg a VII. Padlásterápia kiállítását csütörtökön a Lencsési Könyvtárban. A programsorozat ötletgazdája, G. Pataki Mária elmondta, tizenhat alkotó képét állították ki az absztrakttól egészen a Munkácsy-másolatokig.

N. Sz.

20211103 Békéscsaba Amatőr festők kiállítása a lencsési könyvtárban. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Csapatának tagjai a leg­utóbbi pad­lásterápia-kurzuson nem­csak ecsetet ragadtak, hanem önbizalom-növelő fotózáson is részt vettek: egytől egyig divatos ruhát öltöttek, és élvezték mások dicséretét.

Tizenhat alkotó képeit sorakoztatták fel /Fotó: Imre György/

Kiemelte, a felszabadító érzések fontosak a szabad alkotáshoz, a fejlődéshez. Kezdetben kevesen hittek abban, hogy Munkácsy városában hű Munkácsy-másolatot készítenek, ám végül a munka mindenkinek sikerült. G. Pataki Mária hangsúlyozta, az amatőr festők komoly fejlődésen mentek keresztül, erősödött összetartozásuk, többen vászonra vitték Vermeer ismert művének másolatát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában