Gyula

2021.10.27. 14:17

Érzelmes szerzeménnyel hódít a Dirty Slippers

Érzelmes klippel jelentkezett a gyulai Dirty Slippers zenekar a Mindenszentek alkalmából. A Mennyország kapujában klipet már több, mint 70 ezren látták az egyik videómegosztón.

Busi Ottó

Augusztus végén számoltunk be róla, hogy a Dirty Slippers zenekar (Lobó-Szalóky Lázár – ének, gitár, Bodrogközy Rita – vokál, Tóth Zsombor – basszusgitár és Ferenczi Bebi – dobok) a londoni, legendás Abbey Road Stúdióban fejezte be a Vársz Valahol című nagylemezét, melyen nem kevesebb mint három nemzetközi producer mentorálását élvezhették.

Erről a lemezről érkezett meg a Mindenszentek és a Halottak Napja közeledtével a „Mennyország kapujában” című lassú, érzelmes szerzemény, amelynek hátterében egy családi tragédia, Lobó-Szalóky Lázár Pro Arte-díjas énekes-gitáros nagymamájának tavalyi elvesztése áll. Az énekes elmondása szerint nagyon közel állt a szép kort megélt, 95 éves, Erdélyből származó, ízig-vérig székely nagymamához, akinek elvesztését valamelyest ennek a dalnak a születése próbálta enyhíteni.

A zenekar tagjai a klip forgatása közben /Fotó: BMH/

– Mindannyiunk életét keresztezik családi tragédiák, azt hiszem főleg a koronavírus okozta időszakban ez sajnálatos módon nagyon sok családban megtörtént esemény. Tavaly május végén vesztettem el imádott nagymamám, s bár Istennek hála nagyon szép kort élt meg, a halála mégis nagyon megrendített engem és az egész családot.

Rengeteg dolgot tanultam tőle, például táncolni is ő tanított meg és a vasárnapi ebédeknél gyakori volt az ének is az asztalnál neki köszönhetően – avatott be az énekes. Aki hozzátette, a tragédia után azonnal magára zárta a stúdió ajtaját és éjszakákon át dolgozott a dalon, amelyen a csellót leszámítva az összes hangszeren ő játszik, a dalszöveget pedig Bodrogközy Ritával közösen írták.

– Soha ilyen személyes dalt nem írtam még és ennyire nem engedtem közel a közönséget a lelkemhez, éppen ezért bízom benne mindenkiben, aki meghallgatja ezt a dalt, olyan nosztalgikus, gyermekkorba, a nagyszülői vagy szülői házba kalauzoló emlékeket fog felidézni, mint bennünk – árulta el Lobó-Szalóky Lázár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában