Békéscsaba

2021.08.27. 15:18

Indul a bábszínház új évada

Társulati üléssel indult augusztus 17-én a Békéscsabai Napsugár Bábszínház 2021/2022-es évada – adta hírül pénteken Varga Anna marketing menedzser. Elárulta, idén már szeptemberben minden hétvégén előadásokkal várja a bábszínház közönséget.

V. E.

20201113 Békéscsaba Jaj, de jó itt, mindenütt! – bemutatóra készülnek Új darabot próbálnak a Napsugár Bábszínházban. Képen: Soós Emőke, Balázs Csongor Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

Szeptember 4-én 10 órától pedig a Bábozdával, és a közönséggel együtt nyitja meg az Ibsen Ház előtti téren előadások, programok sorát a társulat, ahol minden a bábokról, a kreativitásról és persze a gyerekekről szól majd. Hozzátette, a bérletek már igényelhetőek minden korosztály számára.

Megtudtuk, ebben az évadban egy BabaSzínházi és várhatóan öt nagyobbaknak szóló előadást mutat be a Napsugár, amik között óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló darabokat is kínálnak. Az évad Pán Péter történetével indul, októberben pedig érkezik A bagoly, aki félt a sötétben. Februárban az Állatok farsangja, áprilisban A virágot lépő lány, majd Paprika Jancsi története várja a nézőket.

Varga Anna elmondta, a tervek szerint ismét megrendezik márciusban a Bábos Drámaíró Versenyt, júniusban pedig a Nemzetközi Bábfesztivált is. Valamint ősszel folytatódik a Kultúrszösz, a felnőtteknek szóló vendégelődások sorozata, amelyben öt produkciót láthatnak az érdeklődők. Továbbá az előadásokon túl, a sikeres pályázatoknak köszönhetően folytatódik a Mesepékség, és a Bábtár(s) program keretein belül ismét ellátogat a társulat rendhagyó bábos órákkal iskolákba, illetve programsorozat indul Zöld mesék címmel bábról és környezetvédelemről és ezentúl is fontos szerepet kapnak az amatőr bábcsoportok mentorálási programjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában