Békéscsaba

2021.07.09. 16:22

A kék szín köré épült a kiállítás

Kékben – Képben címmel nyílt meg a Békéstáji Művészeti Társaság kiállítása csütörtökön délután a Csabagyöngye Kulturális Központ Békéstáji Galériájában.

P.G.

Az eseményen Gnandt János, a társaság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, az életigenlés a járvány ellenére is előcsalogatta a múzsákat, s amikor meghirdették az év színe, kék témát, nem várt eredményeknek lehettek tanúi. – Lehet, hogy a kék szín hatásának ereje és jelentése volt a gyógyír – tette hozzá.

Dr. Cs. Tóth János művészeti író megnyitó beszédében elmondta, ihletetten viszonyultak a megadott témához a Békéstáj Művészeti Társaság tagjai. – Közülük húszan vállalkoztak arra, hogy a saját művészeti stílusukban a klasszikus kék teret nyerjen – emelte ki. Dr. Cs. Tóth János ezt követően részletesen szólt az alkotásokról. Hangsúlyozta, a képzőművészek láthatóan élvezték a szellemi és formai kihívást. – Az ilyen kollektív tárlatokon a művek egymás mellett jelentésekkel telítődnek, és ezek a viszonylatok kiválóan megjelennek ezen a tárlaton is – fogalmazott a művészeti író.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában