Jókai Színház

2021.06.30. 13:19

Zenés vígjátékot mutat be a csabai társulat

Stella Adorján – Békeffi István Pezsgős vacsora című zenés vígjátékának bemutatójára készül a Békéscsabai Jókai Színház, a műfaj mestere, Verebes István rendezésében.

V. N.

A darabot, mely Theodor Mouche vígjátéka nyomán íródott, Nemlaha György alkalmazta színpadra. Két világ jelenik meg ebben az előadásban, azonos időben, egy térben, mégis szinte áthidalhatatlan távolságokra egymástól.

Verebes István könnyedebb darabbal készül /Fotók: Kiss Zoltán/

Az előadás az első világháború utáni Budapesten játszódik, ahol a főhős, Szabó Sándor, a népszerű író (Bartus Gyula) mellé egy cserfes, ábrándozó erdélyi vagonlakó kislány, Böske kerül (Kiss Viktória), aki a valóság helyett füllentésekben, egy képzelt világban talál vigaszt.

A Jászai Mari-díjas rendező elmondta, az eredeti darabból igyekezett egy kicsit ironikusabb, könnyedebb történetet a színpadra vinni. – A cél az volt, hogy levetkőzzük a színészi kliséket, és próbáljunk minél hitelesebb embereket alakítani a színpadon. Ehhez pedig egy olyan könnyedség, elegancia kell, mintha egy Molnár Ferenc darabot játszanánk – fogalmazott a rendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában