Gyula

2021.06.11. 11:33

Kiállítás nyílt a jogász festményeiből

Megnyílt dr. Árvai József A művészet ereje című kiállítása kedden este a gyulai Kohán Képtárban. Az alkotót jogászként ismerik sokan a városban.

P. G.

Fiatalkorában a művész a Kossuth-díjas Kohán György társaságához tartozott, képzőművészeti tanulmányait Czóbel Béla mellett is folytatta; e két festő volt legnagyobb hatással művészetére. Az alkotó tavaly felbukkant, 50-60 éve született festményeit a vírus miatt több mint egy év várakozással mutatják be az érdeklődőknek.

Dr. Árvai József (középen) kiállítását kedden nyitották meg /Fotó: Kiss Zoltán/

Kónya István alpolgármester hangsúlyozta, a kiállítással a Kohán Képtár újraindulását is ünnepelték. Dr. Árvay Zsolt, az alkotó fia a művészet erejének fontosságára hívta fel a figyelmet. Durkó Károly önkormányzati képviselő, az oktatási és kulturális bizottság elnöke kiemelte, a művész munkáin Szentendre bűvölete­, Gyula hangulata, a koháni és a czóbeli hatás, illetve a saját jellegzetes stílusjegyei egyaránt felfedezhetők. A megnyitón közreműködött Árvay Kristóf és Borbély Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában