Premier - galériával

2020.09.25. 12:12

Békéscsabán szórakoztat a Richter Flórián Cirkusz

Drónok a porondon címmel mutatta be új produkcióját a Richter Flórián Cirkusz Békéscsabán. Magyarország legnagyobb utazó cirkusza csütörtöktől vasárnapig vendégszerepel a békési megyeszékhelyen.

G. Cs.

A csütörtöki, premier előadás különlegessége Oszlács „Oszi” Norbert vendégszereplése volt, aki a rádiós műsorvezetői munkája mellett egy teljesen új szerepkörben próbálta ki magát. Mint elmondta, nem porondmesterként, hanem házigazdaként, műsorvezetőként kérték fel erre a szerepre, ami nem újdonság számára, hiszen 2012-ben már fellépett a társulattal a Horse Evolution produkció keretében. A mostani előadásra két hetet készült, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön, hiszen – mint mondta – a Richter név kötelez.

 

A járványhelyzetre való tekintettel az előadásra természetesen előírás volt a maszk viselése. Hazánk legnagyobb cirkuszi sátrában a műsor élőzenei aláfestés mellett egy látványos, ledes világítású drón-bemutatóval kezdődött, amit a cirkusz igazgatója, a Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál Arany és Ezüst Bohóc-díjas artistája, Richter Flórián lovasbemutatója követett.

Az est folyamán fellépett Pepito, a chilei bohóc, a brazil Flying Michaels légtornászai, de volt kutyarevü, ninja akrobaták, a cirkuszvilág legjobb lézer-show-ja, rekorder egyiptomi szoknyapörgető, a nézők pedig megcsodálhatták a világ legjobb lovasakrobata műsorát is Richter Kevin vezetésével.

Richter Flórián az arab telivér lovakkal

Mint azt Richter Szebasztián, a cirkusz művészeti vezetője elmondta, évente 180-200 műsort adnak elő, ami a koronavírus-járvány hatására jelentősen visszaesett. Ebben az évben július elsején kezdtek Zamárdiban és a mostani békéscsabai előadás még csak az ötvenötödik volt. A társulat jelenleg 65 főből áll, egy-egy produkció összeállítása pedig több hónapot vesz igénybe. Békéscsaba után a következő állomásuk Debrecen lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában