kiállítás

2020.08.13. 17:08

Közel ezer vásznat festett meg eddig a gyulai születésű művész

Gyöngyösi Károly festőművész kiállításának megnyitóját tartották csütörtökön a kórház Pándy galériájában, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete szervezésében.

V. E.

A gyulai születésű, jelenleg Békésen élő alkotó 28 festményét hozta el a tárlatra, melyek közül egynek árát tavalyhoz hasonlóan idén is a központi kórház gyermekgyógyászati fejlesztésére ajánl fel. Utóbbi az Őszi izzás címet kapta, és az egyesület által életre hívott, őszi Ausztrál Bálon lesz majd árverése bocsátva.

Gyöngyösi Károly festőművész, és az Őszi izzás című alkotása /A szerző felvétele/

Az eseményen Gyöngyösi Károlyról megtudtuk, pedagógus családban nőtt fel és már gyermekkora óta ügyesen rajzolt, festett. Életének túlnyomó része azonban a pedagógiáról és a futballról szólt, ecsetet csupán 2002-ben ragadott újra. Az elmúlt tizennyolc évben több száz színes munkája készült el, melyek közül mindig szívesen ajánl fel egyet jótékony célra. Dr. Becsei László főigazgató főorvos üzenetében elhangzott, az intézmény örömmel ad otthont a kiállításnak és nagy megtiszteltetés számukra, hogy ezúttal is gyarapodhat gyermekosztályuk az egyik kép árverésen befolyt összegből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában