hagyományőrzés

2020.08.17. 15:39

A békéscsabai megyenapon is bemutatják mesterségeiket

Idén rendhagyó módon tartják meg augusztus 20-án a fővárosban a Mesterségek Ünnepét. A kézművesek mindennapjaiba a tervek szerint a szeptember 5-ei rendhagyó békéscsabai megyenapon lehet betekinteni.

V. N.

– A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő kormányhatározat alapján hagyományos formában nem tudjuk megrendezni az ünnepséget, ezért három részre szedtük azt – ismertette Pál Miklósné, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének és a Békés Megyei Népművészeti Egyesületnek az elnöke. – A színpadi programok egy részét bevittük a Budai vár oroszlános udvarába, ahol naponta két, ötszáz fő alatti koncert várja majd az érdeklődőket. Idén a Mesterségek Ünnepén a kiemelt téma az autentikus, különböző tájegységek jellegzetességeit bemutató fejdíszek lesznek, melyekből a héten nyílik kiállítás Fejrevaló viseletek címmel a Hagyományok Házában.

A kézműves programok idén vidékre költöznek /Fotó: BMH/

A mesterségek bemutatóját pedig Békéscsabán a szeptember 5-ei rendhagyó Megyenaphoz kötjük az egyesülettel. Itt a mindennapi textíliákat és a mesterségeket mutatjuk majd be a helyieknek, többek között a bútorfestésbe és a citerakészítésbe is bepillanthatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában