programok

2020.07.16. 07:56

Ismét zajlik az élet a csabai Meseházban

A koronavírus a békéscsabai Meseházat is kényszerpihenőre küldte, de az enyhítések után ismét megtelt élettel a Békési úti közösségi ház.

– Túl vagyunk egy nehéz időszakon, de nagy öröm a számomra, hogy onnan tudjuk folytatni a koncertjeinket és a rendezvényeinket, ahol abbahagytuk – nyilatkozta hírportálunknak Veres Krisztina, a Meseház vezetője, akit arról kérdeztünk, hogy a közösségi ház hogyan veszi fel újra a fonalat a koronavírus okozta több hónapos leállás után.

Megtudtuk, hogy a bezárás miatt sok olyan rendezvény maradt el, aminek pótlására nem lesz lehetőség ebben az évben. Ezek zömével olyan programok voltak, amik dátumhoz köthetőek. Ilyen például a városi mesemondó- és a népdaléneklési verseny, vagy a gyereknap.

Szintén a járványhelyzet miatt nem tartják meg idén a Muzsikáló Udvart, se pedig az Avant-Gardent, ugyanis ezeket a rendezvényeket pályázati forrásokból finanszírozták, amiket idén nem írtak ki.

Jó hír azonban, hogy a Hangfoglaló klubkoncert-sorozat folytatódik, sőt, a pályáztató támogatásával a Meseház bepótolja a kimaradt zenés estéket is. Ennek köszönhetően kéthetente csütörtökön ismét Dzsessz zene fog szólni a belső udvaron, aminek első időpontja 16-a csütörtök, amikor is a Pastell Contemporro ragad hangszereket.

A most még üres udvar csütörtök este ismét a zene szerelmeseivel lesz tele /Fotó: Gál Csaba/

A zenén kívül nagyon fontosak a közösségi ház szakkörei és a klubjai is, amik az újranyitás után ismét visszaköltöztek a Meseházba.

– Számomra sem volt egyértelmű, hogy mi lesz most a szakkörökkel, ugyanis nyáron jellemzően leállnak a klubok, de azt tapasztaltam, hogy inkább az történt, hogy a koronavírus okozta kényszerpihenőt tekintették a tagok az általában nyáron esedékes éves pihenőnek – mesélte az igazgató. – Persze akadnak klubok, akik inkább szeptemberben jönnek vissza, de többen elkezdtek kirándulásokat és közös főzéseket is szervezni. Azt kell hogy mondjam, újjászületett a közösségi élet a Meseházban az elmúlt hetekben.

Sűrű a program a Meseház udvarán

Szeptember végéig a Meseház kültéri koncertekkel kedveskedik a zene szerelmeseinek. A fellépők listája is összeállt:

2020. július 16. Pastell Contemporro (Weisz János, Borkó Attila, Eged Márton, Sly Juhász)

2020. július 30. Kolta Trio + Yengibarian (Kolta Péter, Máthé László, Márkosi András, David Yengibarian)

2020. augusztus 13. Contempo Trio (Pozsár Eszter, Horányi Sándor, Csurkulya József)

2020. augusztus 17. FourBones + Macskin Duo (Macskin Dávid, Sárosi Áron, Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János, Gyetvai Péter)

2020. augusztus 27. Enyedi Sugárka Quartet (Enyedi Sugárka, Csicsák György, Pengő Csaba, Gavallér Csaba)

2020. szeptember 10. Borbély Műhely

2020. szeptember 24. Nigun (Párniczky András, Bede Péter, Ajtai Péter, Baló István)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában