Békéscsaba – Galériával

2019.12.04. 14:33

Történelmi hadszíntérré válik a színpad

Hamarosan történelmi hadszíntérré válik a színpad. Megkezdődtek Várkonyi Mátyás és Béres Attila által jegyzett Egri Csillagok musical olvasópróbái a Jókai színházban.

V. N.

A társulat igazgatója, Seregi Zoltán nyitóbeszédében elmondta, Vicát és Gergőt végül hármas szereposztásban játsszák el a szereplőválogatáson legjobban teljesítő gyerekek, akik szintén megjelentek szüleikkel a próbán. A Gárdonyi Géza regénye nyomán írt történelmi musicalt Katkó Ferenc viszi színpadra.

A rendező a próbán úgy fogalmazott, a klasszikus történet egyszerre szól hazafiságról, bátorságról, kitartásról, szerelemről és árulásról. – Minden adott tehát ahhoz, hogy egy szerethető, izgalmas előadást hozzunk létre – hangsúlyozta. Hozzátette, elsősorban hangulatokat akar megjeleníteni a színpadon, amit az élő zene tesz majd teljessé. Vizuális élményt pedig tovább fokozzák majd az Egyed Zoltán által tervezett, több síkban elhelyezett ledfalak. A sokszereplős darabot január 14-én mutatja be a társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában