Sose halok meg?

2019.10.03. 11:25

Koltai Róbert volt a megyei könyvtár vendége

Koltai Róbert önéletrajzi könyvét mutatta be kedden Békéscsabán. A Jászai Mari-díjas érdemes művész a Sose halok meg? – Az első 75 című kötetének szerkesztőjével, Gaál Ildikóval érkezett a Viharsarokba, hogy kedves történetekkel, színházi bakikkal, dalokkal és versekkel tegyék emlékezetessé az estét a nézők számára.

Vágvölgyi Nóra

Hamar megtelt a megyei könyvtár különterme, izgatottan várta a közönség Koltai Róbert színész-rendezőt. Az idén 75 éves művészt többek között a Sose halunk meg, a Szamba, a Csocsó, avagy éljen május elseje!, a Miniszter félrelép című filmekből és számtalan színházi előadásból ismeri az ország.

Ezúttal kicsit más oldaláról is bemutatkozott a közönségnek, hiszen a közel egyórás beszélgetés során humorral és némi öniróniával mesélt gyermekkoráról, egyetemi emlékeiről, színházról, lóversenyekről, a világ legnagyobb színházi bakijáról, valamint édesapjáról. Visszaemlékezett a kaposvári Csiky Gergely színháznál töltött évekre, ahol minden elkezdődött.

Koltai Róbert új könyvéről mesélt a hallgatóságnak /Fotó: Békés Megyei Könyvtár – Nagy Levente/

– Minden jó dolog véletlenül születik, Gál Ildikóval együtt dolgoztunk egy darabon, és hallotta, hogy tele vagyok történetekkel, mindenről eszembe jut egy-egy emlék. Ő mondta, mi lenne, ha könyv születne belőle. Elmentünk a Jaffa Kiadóba, és tetszett nekik az ötlet – emlékezett vissza a könyv születésére a művész. A program végén két szerencsés résztvevő az élményen kívül a könyvet is hazavihette, hiszen a program végén két dedikált könyvet is kisorsoltak a szervezők.

Dalokban mondja el történeteit

Koltai Róbert érdekes történetei mellett, dalaival és versekkel szórakoztatta a közönségét. A programon elárulta, interneten található csatornáján Dalok és versek címen élőben is meghallgathatják, ahogy énekel és szaval. A legtöbb dal Dés László szerzeménye, és elhangzik néhány meglepetésszám is. A versek között szerepelnek Ady Endre, Babits Mihály és József Attila költeményei is.

– Összesen nyolc dal van a repertoáromban, melyekkel most már Dés László is elégedett – jegyezte meg némi öniróniával a színész-rendező. Hozzátette, a zeneszerzővel régóta dolgoznak együtt, de a mai napig „retteg” tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában