irodalmi és prózamondó verseny

2019.04.05. 11:07

Szabó Pálra emlékeztek a biharugrai versenyen

Immár tizenkettedik alkalommal rendezett Biharugrán, a Bölöny-kúriában a település jeles szülötte, Szabó Pál emlékére irodalmi és prózamondó verseny az önkormányzat, a településfejlesztő egyesület és az emlékház.

L. B.

A viadalon harminc prózamondó és tizenöt háromtagú csapat mérettette meg magát, érkeztek versenyzők Gesztről, Szeghalomról, Vésztőről, Békéscsabáról, Zsadányból, valamint a Hajdú-Bihar megyei Komádiból, Magyarhomorogról, Berettyóújfaluból, Körösszakálból és Körösszegapátiból – ismertette Bertalanné Bujdosó Tünde, az egyesület elnöke.

A prózamondó versenyen első helyezést ért el az egyes kategóriákban Kassai Lilla, Bertalan Lili és Csontos Nóra. Az irodalmi versenyen az egyes kategóriákban a magyarhomorogi általános iskola (Erdei Márton, Kerekes Ábel, Pápa Attila), szintén a magyarhomorogi általános iskola (Barabás Hanga, Csizmadia Annamária, Seprenyi Jázmin), valamint a békéscsabai Vásárhelyi Pál középiskola (Kimpán Ágnes, Paczuk Zsanett Vivien, Szabó Viktória) csapata nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában