versmondó verseny

2018.03.09. 18:35

Kortárs verseket szavaltak a békéscsabai döntőn

Több tucatnyi gyermek érdemelt ki arany, ezüst és bronz minősítést pénteken, a 6. alkalommal megrendezett kortárs versmondó verseny Kárpát-medencei döntőjén.

L. B.

A megmérettetésnek Békéscsaba adott otthont: az óvodások, valamint az első és második osztályosok a Jókai szalonban szavaltak; a harmadik és negyedik, az ötödik és hatodik, illetve a hetedik és nyolcadik osztályosok pedig a Csabagyöngye Kulturális Központban kápráztatták el a zsűrit.

Az eredményhirdetésre a központ hangversenyterme teljesen megtelt a gyermekekkel és szüleikkel, akik vastapssal és néha ujjongással vették tudomásul, hogy társuk milyen elismerést érdemelt ki. Voltak, akik bronz, voltak, akik ezüst és voltak, akik arany minősítéssel térhettek haza.

Fotó: L. P.

Az eredményhirdetésen köszöntőt mondott dr. Lipcsei Imre, a Gál Ferenc Főiskola szarvasi pedagógiai karának dékánja, műsorral készültek az intézmény óvodapedagógus-hallgatói. A zsűri elnöke, Vesztergom Andrea költő azt mondta, hogy igazán inspiráló volt számára a verseny, bizonyára ihletet ad majd az újabb költeményeihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában