bemutató

2018.02.12. 13:54

Micimackó: csak a képzelet szab határt a szórakozásnak

Február 14-én mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház Alan Alexander Milne: Micimackó című klasszikusát.

B. A.

A darab próbáján kiderült, a Karinthy Frigyes által lefordított regényből kiindulva Tege Antal rendező, Róbert Gida szobájába álmodta meg a mesejátékot, a százholdas pagony és a többi helyszín megelevenítését – a színes díszletek mellett – a nézők fantáziájára bízza.

Fotó: Lehoczky Péter

Így például mikor az egyik jelenetben Micimackó egy léggömbön függeszkedik a színpad felett, a közönség maga döntheti el, mekkora és milyen színű ballonon lóg a mesehős, akit végül Róbert Gida egy puskával szabadít ki.

De nem akarjuk lelőni a poént, amelyből bizony nem lesz hiány, hiszen a kisfiú képzeletében megelevenedett mesefigurák párbeszéde, komikus és sokszor veszélyes helyzetei számos esetben mosolyt csalnak az arcokra, és nem mellesleg megmelengetik a mai kor szeretetéhes lelkeit. Tege Antal a próbán elmondta, a kisfiú szerepére kiválasztott két diák bár eltérő egyéniségek, mindketten szinte profi módon, a gyermeki játék nagyszerűségével testesítik meg Róbert Gida szerepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában