Nothing Exact

2018.05.19. 06:50

Zúzós dalokkal rukkolt elő a dévaványai együttes

Tavasszal elkészült a dévaványai Nothing Exact zenekar első lemeze, és néhány hete már egy klipjük is látható a legnagyobb videómegosztón. A csapat tagjai civilben egészen más pályán mozognak, a színpadon viszont a kemény rock és a közös tervek összekötik őket.

Balázs Anett

A Nothing Exact két évvel ezelőtt örömzenélés céljából a Dramatic Morals és Mocskos zenekar tagjaiból alakult, s hamarosan úgy döntöttek, hogy nem csupán saját szórakoztatásukra zenélnek a továbbiakban, hanem zenéjüket próbálják a közönségnek is átadni.

Koncertről koncertre járva rengeteg új embert és zenekart ismerhettek meg, így lehetőségük volt a helyi fellépéseken kívül a környező településekre is eljutni, sőt, a négytagú banda azóta már Szegedet is meghódította, ahová rendszeresen visszavárják őket.

Fotó: Ambruzs-Szabó József

Ez év tavaszán sikerült felvenniük első lemezünket, ami a Fekete fellegek címet kapta. A lemezen szereplő hat tételből, az Élni akarok című szám egy videóklippel, a „Fekete fellegek” pedig egy dalszöveges videóval érkezett, melynek érdekessége, hogy száz százalékban megyei berkekben készült, hiszen a dévaványai helyszínen forgatott klipet egy gyomaendrődi fiatal, Tóth Zoltán kamerázta és vágta, míg a dalokat szintén egy gyomaendrődi stúdióban rögzítették.

– Izgalmas feladat volt az ­első klipet elkészíteni, melynek helyszínéül egy dévaványai cég területén kaptunk engedélyt a tulajdonostól, aki egyébként régi jó barátom. Liker­ István ügyvezető azt mondta: gyere, rocksztár, és csináljátok meg a felvételt – ezt ezúton is köszönöm neki. Tóth Zoltán gyomaend­rődi kamerásnak is ez volt az első ilyen jellegű felkérése, és nem mondom, hogy nem akadtak nézeteltérések, de a végeredménnyel mindannyian elégedettek vagyunk – árulta el ­Kónya Dávid, a zenekar frontembere és énekese.

A négytagú banda tagjai munka mellett heti egy alkalommal tudnak próbálni és tesznek eleget a felkéréseknek, ami sokszor megnehezíti a dolgukat. Míg az énekes jelenleg a vasútnál gyakornokoskodik, addig a többiek egy helyi elektronikai üzemben dolgoznak.

Fotó: Ambruzs-Szabó József

– Forgalmi szolgálattevő ­vonalon tanulok, így a hangom talán egyszer a hangosbemondó­ által is nagyobb teret nyer, de jobban szeretném természetesen, ha az együttes énekeseként lennék közismert – hárította el a tréfát Kónya Dávid.

A szöveget maga az énekes írja, a hozzá passzoló ­zenét pedig az együttes többi ­tagja komponálja. Stílusukat nehezebb behatárolni, de Kónya Dávid azt mondja, az alter­natív hard rock, amely leginkább jellemzi a zenéjüket.

– A bemutatkozólemezünk igazán sokoldalúra sikerült. Persze ez is volt a célunk vele. Törekedtünk arra, hogy mindenki megtalálja benne, amit szeret. Tehát vannak laza, dallamos zenék a könnyebb műfaj kedvelőinek, de előfordulnak igazán pörgős, zúzós, megmondós dalok is a keményebb stílus híveinek – mondta.

A nyár hemzseg a fesztiváloktól, azonban egy amatőr együttesnek a zenélés mellett a fellépési lehetőségeket maguknak kell kijárni, hónapokkal a program ideje előtt egyeztetni, így a nagyobb rendezvényekről – úgy tűnik – idén lecsúsztak.

Kónya Dávid elmondta, a terveik közt szerepel, hogy egy tehetségkutató műsorba is beneveznek. Hozzá­tette, a zenekarban mindenki eltérő műfajú zenéért rajong, mégis ez a sokszínűség adja zenéjük egyediségét.

Jövőbeli terveik pedig egyértelműek: minél több helyen bemutatni a zenéjüket, új zene­karokkal közös fellépéseket szervezni és persze nekikezdeni a következő lemezük felvételeihez.

Defektes fellépés

Kónya Dávid elmondta, a zene­kar tervei között szerepel az is, hogy Dévaványán rendeznek egy nagyobb szabású fesztivált, ahol a hozzájuk hasonló, amatőr fiatal együtteseknek is biztosítanának fellépési, ezzel együtt a helyi közönségnek pedig szórakozási­ lehetőséget.

Hozzátette, a helyi­ rendezvények további előnye, hogy nincs veszélyben a pontos érkezés, mint abban az esetben, amikor a zenekar Szegedre indult fellépni, azonban egy defekt miatt majdnem meghiúsult az előadás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában