fórum

2018.01.23. 16:59

A vállalkozásukat fejleszteni vágyó munkáltatókat tájékoztatták

Mikro, kis- és középvállalkozásoknak rendeztek fórumot kedden a Szarvasi Járási Hivatalban, ahol azokat a munkáltatókat tájékoztatták, akik Békés megyében tervezik fejleszteni vállalkozásaikat.

B. A.

Pántya Imre, a megyei kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztály vezetője elmondta, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő beruházások támogatására ismét pályázati programot indított, 5 milliárd forint keretösszeggel. A pályázaton azok a cégek vehetnek részt, amelyek a benyújtás időpontjában még nem kezdték el a beruházást, továbbá vállalják, hogy a támogatással legalább 2 fő számára biztosítanak új munkahelyet. Az igényelhető támogatás összege elérheti a 1,5 millió forintot.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, tavaly munkahelyteremtő pályázatokra a megyébe csaknem félmilliárd forint érkezett, melynek kapcsán 462 munkahely jöhetett létre.

A program célja a helyi gazdaságok megerősítése. A vissza nem térítendő támogatás segítségével a vállalkozások új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, s ingatlanvásárlásra, bérleti díjakra is fordíthatják azt.

Fotók: Lehoczky Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában