rendkívüli helyzet

2018.01.15. 11:37

Üzemzavar miatt maradt órákra áram nélkül Méhkerék

Félkész állapotban maradtak az ételek az üzemi konyhán, amikor váratlanul elment az áram a településen.

L. B.

– Nem volt áram a település egy részén december 29-én, a munkálatokról pedig nem értesítették előzetesen sem az önkormányzatot, sem a gondozási központot, amelyhez a konyha is tartozik – panaszkodott lapunknak az intézményt irányító Keresztes György. Hozzátette: amikor lekapcsolták az áramot, az ételek félkész állapotban voltak. Az áramszolgáltatónál azt mondták: üzemzavar volt, amire nem lehet felkészülni, ezért nem tudtak előzetesen senkit sem értesíteni.

– Az élelmezésvezető 10 óra után értesített, hogy munkálatok miatt nincs áram az intézményben – elevenítette fel a december 29-én történteket Keresztes György. Ő aztán az áramszolgáltató munkatársaitól kérdezte, hogy milyen munkálatokat végeznek és meddig, ugyanis áram nélkül az intézmény nem tud működni. A konyhán óvodásoknak, általános iskolásoknak és időseknek készítik az ételt.

Elmondása szerint az áramszolgáltató szakemberei arról tájékoztatták, hogy egy repedt villanykarót kell kicserélni. Keresztes György szerint egy ilyen munka elvégzését előzetesen jelezni kellett volna az önkormányzatnak, hiszen intézmények működése kerülhet, sőt jelen esetben került is veszélybe. Úgy véli, hogy amennyiben értesítik őket, fel tudtak volna készülni a rendkívüli helyzetre.

– Az év utolsó munkanapján kisfeszültségű üzemzavar volt Méhkeréken, és a szolgáltatás helyreállításához ki kellett cserélni egy oszlopot. A munkálatok biztonságos elvégzése érdekében szükséges volt egyes hálózatszakaszok feszültségmentesítése, ami időszakos áramszünettel járt. A helyreállítás négy órán belül megtörtént és visszaállt a szolgáltatás – reagáltak a NKM Áramszolgáltató Zrt.-nél.

Kiemelték: a Nemzeti Közművek munkatársai minden esetben igyekeznek az áramszünetek időtartamát a lehető legrövidebbre csökkenteni azért, hogy a fogyasztók a legkevesebbet érezzék a munkavégzésből. Az áramszolgáltató a tervezett munkákról értesíti az érintett ügyfeleket és az önkormányzatokat, de egy üzemzavarra előre nem lehet felkészülni.

Hozzátették, hogy a tervezett áramszünetek pontos idejéről és az érintett utcákról az ügyfelek a www.nkmaram.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában