Beruházások

2018.01.23. 11:49

Út- és járdafejlesztések Dél-Békés településein

Medgyesegyháza, Békéssámson, Kisdombegyház, Kunágota, Magyarbánhegyes és Nagykamarás is eredményesen pályázott belterületi utak, járdák felújítására.

Kunágota is vissza nem térítendő támogatást nyert a Bethlen Gábor utca északi részének útburkolat-felújítására. A település egyik legforgalmasabb utcájáról van szó, melynek útburkolata jelentősen elhasználódott az elmúlt időszakban.

– Hosszú évek munkájának eredménye ez a beruházás. Az elnyert forrás a fejlesztés 85 százalékát képezi, a további 15 százalékot az önkormányzat biztosítja a költségvetésből – nyilatkozta Süli Ernő polgármester.

– Rengeteget dolgozunk polgármester kollégáimmal és a szakemberekkel mind a belterületi, mind a külterületi úthálózat javítása érdekében. Sokszor érezzük, hogy szélmalomharcot vívunk, hisz az igény megyeszerte óriási, a források korlátozottak. De nem adhatjuk fel – tette hozzá Simonka György országgyűlési képviselő, visszautalva az elmúlt időszakban elért fejlesztésekre: felújították az utat Orosházától Tótkomlós és Mezőkovácsháza irányába, vagy épp a 47-est Hódmezővásárhely és Békéscsaba irányába.

– Bár messze nem annyi belterületi utat újítottunk fel, mint amennyit szeretnénk, de a körzetünkben minden hétre jutott egy-egy belterületi útfelújítás, amelynek – mi, akik folyamatosan dolgozunk a felújításokért, örülünk.

Medgyesegyházán is javul az úthálózat. Balról Nagy Béla polgármester, Simonka György országgyűlési képviselő és Kraller József helyi képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában