augusztus 20.

2018.08.17. 10:21

Új helyről lövik fel a csabai tűzijátékot, mutatjuk, honnan érdemes nézni

Az eddigi évek hagyományát megszakítva idén augusztus 20-án, hétfőn Békéscsabán nem a városháza udvaráról, hanem a Szabadság térről, a volt munkásőrlaktanya tetejéről lövik fel a tűzijátékot.

Ennél fogva sem a Jókai színház előtti területről, sem a Kossuth térről, valamint a munkálatok, lezárások miatt sem a Gőzmalom térről sem lehet majd látni az égi látványosságot. A szervezők a Szent István teret és a Szabadság teret ajánlották az érdeklődők figyelmébe.

A 21 óra után nem sokkal induló tűzijáték – ami alatt az István, a király rockopera dallamai csendülnek fel – ugyanakkor látványosabb lesz, mivel a Szabadság téri helyszínen több töltetet lehet használni, azok variálhatóbbak. A nagyjából tíz perc alatt több mint ezer rakéta emelkedik a magasba és fest színes mintákat az égboltra. A program a városháza Ybl Miklós tervezte homlokzatáról aláhulló görögtűzzel zárul – tájékoztatták lapunkat a polgármesteri hivatalnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában