átadás - galériával

2018.04.27. 19:55

Több mint 21 millió forintot fordíthattak eszközfejlesztésre Kondoroson

A Többsincs Óvoda és Bölcsőde gyermekei számos udvari játékot élvezhetnek péntek óta. Közéjük tartozik a mókuskerék, a homokozós vár, a mérleg- és fészekhinta, a kisvonat.

Nyemcsok László

A konyha fejlesztését is megoldhatták a TOP-os pályázatból, melyre több mint 21 millió forintot nyert a város. Bútorokat és a nevelést segítő elektronikai eszközöket is vásárolhattak. Hasonlóan tornatermi eszközökhöz és hangszerekhez.

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere a pénteki avatáson hangsúlyozta, a gyermekek, a családok szolgálata a jövőnk záloga. Százmilliós nagyságrendben 2010 óta, pályázatok révén kialakították a bölcsődét, folyamatosan felújították, bővítették az óvodát. Kondoros polgármestere elmondta, teljesen új eszközöket is vásároltak, kicseréltek meglévő játékokat, valamint bővítettek olyan eszközöket, melyek eddig is jól működtek, de kevésnek bizonyultak a gyermeklétszám miatt.

Dr. Takács Árpád megyei kormánymegbízott kiemelte, az idei esztendő a családok éve is. Ennek megfelelően tesznek azért, hogy a szülők biztonságban tudhassák gyermekeiket, amíg ők dolgoznak.

– Hit, remény, akarat, ezek mentén kell haladnunk a jövőben is – emelte ki dr. Takács Árpád. Vantara Gyula országgyűlési képviselő elmondta, a szerethető települések mintapéldája Kondoros. Őrzik a hagyományokat, élik a jelen mindennapjait és derűlátóan tervezik a jövőt. Mindehhez a családok összetartozása, a gyerekek biztonságban, jó kezekben tudása szükséges. Ehhez nyújt értékes segítséget a gyermekek által a mindennapokon használható új játékpark az óvodában .

 

Horcsák István óvodavezető hangsúlyozta, a kerti játékok jól szolgálják a gyermekek szabadtéri játékát és mozgásfejlődését. A mosogatógéptől a szekrényekig, tárolókig, az elektronikai eszközökhöz, mind-mind a személyzet munkáját teszik hatékonyabbá, a gondozási tevékenységet segítik.

És hogy mit szóltak mindehhez a gyermekek? Egyikük mosolyogva elmondta, most már nem kell sorban állni egy-egy játék előtt, és ügyesek voltak a bácsik, nénik, hogy ezt megoldották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában