ifjú mentalista - videóval

2018.07.14. 11:24

Tárgyak mozgatása a gondolat erejével? Burai Milánnak nem okoz gondot

A 16 éves mezőberényi Burai Milán 10 héten keresztül tanulhatott hazánk legismertebb mentalistájától, Danny Blue-tól.

Horváth Dóra

A mezőberényi Burai Milán kezdetben bűvészettel foglalkozott, de 2017 nyarán Danny Blue egyik békéscsabai fellépése hatására úgy gondolta, hogy megtalálta azt, amiben igazán ki tud teljesedni: a mentalizmust. Idén nyáron ráadásul abban a szerencsében is részesülhetett, hogy öt társával együtt egyenesen példaképétől, Magyarország leghíresebb mentalistájától tanulhatott két hónapon keresztül.

– Mivel folyamatosan követem Danny munkásságát, ezért egyből észrevettem, amikor kitette Facebookra az első bejegyzést a mentalista iskoláról. Akkor nem is igazán vettem komolyan, mert úgy gondoltam nincs esélyem bekerülni, végül aztán egy sugallatra mégis csak jelentkeztem. Sajnos a válogatás dátuma ütközött a Ki-Mit-Tud döntőjével, de Danny és a konzulense, Gyertyán Balázs nagyon jó fejek voltak és annak ellenére, hogy nem tudtam megjelenni a válogatáson – csupán 3 kérdésre kellett válaszolnom valamint elküldenem egy videót – részt vehettem az oktatásban – mesélte lelkesen hírportálunknak az ifjú mentalista.

Beküldött felvételek.

Milán tíz héten keresztül minden szombaton felvonatozott a fővárosba, hogy mesterétől elleshesse a szakma fortélyait. – A foglalkozások hivatalosan 2 órásak voltak, de valójában mindig tovább tartottak. Az órák egy elméleti és egy gyakorlati részből álltak: amit az előző órán vettünk, be kellett mutatni gyakorlatban a következőn. Ezt nagyon pozitív dolognak éltem meg, hiszen így fejlődtünk. A tanfolyamon maga Danny és Gyertyán Balázs tanított minket. A hetedik órán pedig Danny magával vitt minket az egyik céges fellépésére, ahol a vendégeket szórakoztattuk testközeli mutatványokkal, ami nagyon jó tapasztalatszerzés volt – emlékezett vissza Milán.

A tanfolyam zárásaként egy vizsgaelőadáson kellett helytállni a tanoncoknak. Milán a tarsolyában lévő legveszélyesebb, tűzőgépes kísérletét adta elő.

Az ifjú mentalista kiemelte, nagyon fontos ennél a műfajnál, hogy nem 100%-os a kísérlet, hiszen nem biztos, hogy ki tudja találni az emberek gondolatát. – Míg a bűvész a kézügyességével trükközik, addig a mentalista a logikája segítségével a nézők előtt jár egy lépéssel. Előfordult már, hogy a színpadon nem sikerült, de ez ezzel jár. Mindenféleképpen kell rá készülni, nagyon fontos, hogy előtte ki kell dolgozni, hogy mit akarok közvetíteni a nézőknek. Csak akkor viszem színpadra a mutatványt, ha már „vakon” tudom az egész menetét.

The Swindlers M.D.

Milán 2017-ben Horváth Krisztián bűvész társával megalapította a „The Swindlers M.D.”-t és bűvész-mentalista showjukkal hétvégente számos helyen szórakoztatják a nagyérdeműt.

– Nekünk a cél, hogy a mutatványaikkal azt közvetítsük, hogy nincs lehetetlen. Én képes vagyok az embereket manipulálni, míg a társam pedig megváltoztatni egy kártyalapot, te ugyanúgy képes vagy az életedet megváltoztatni, mert a jövő Te magad vagy! A jövőnket mi írjuk. Mindenkinek azt kívánom, érje el amit kitűzött maga elé, a gondolat erejével képes lesz rá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában