jótékonyság

2018.01.21. 15:35

Száguldozva gyűjtöttek a ralisok

Eltántoríthatatlanok az autósport szerelmesei: amikor jótékony hozzáállásról van szó, nem számít hózápor, vagy tikkasztó hőség.

Cs. I.

Vasárnap az előbbire volt példa Orosházán: a Tótkomlósi Autósport Egyesület által meghirdetett jótékonysági gyűjtésre vállalkozók megrendíthetetlennek bizonyultak. Dacoltak havazással, széllel és hideggel.

A déli kezdésig az időjárás több arcát is megmutatta. Ám a kíváncsi érdeklődők, no meg a trélereken érkező versenyautók gyülekeztek a Táncsics utcán.

 

A hat fiatal sérülésével járó, december végi baleset még napjainkban is beszédtéma Orosházán és a környéken. A Tótkomlósi Autósport Egyesület elnöksége úgy döntött, segít a bajba jutott családoknak. Nevükben Karasz Róbert elmondta a helyszínen, hogy sok éve szerveznek versenyeket a régióban, azokon is gyűjtenek beteg gyerekeknek.

– A mostani felhívásra azonnal jelezték a pilóták, számíthatunk rájuk. A Táncsics utcát a rendőrség lezárta déltől 16 óra 30 percig. Addig autóztatva gyűjtünk a két, legsúlyosabban sérült fiatal lánynak, családjaiknak – mondta a főszervező, aki a kezdés előtt néhány szabályt egyeztetett az autósokkal, majd elkezdődött a járművek bemelegítése, és ezzel együtt megtelt dübörgő motorzajjal a utca.

– Imádom ezt a hangot – mondta egy középkorú férfi, aki az ebédlőasztalt hagyta hátra, és jött a hívó szóra. Igaz, a bemelegítő körök láttán kicsit elbizonytalanodott: beüljön? Ne üljön be a navigátor ülések egyikébe?

Fotó: Imre György

– Még meggondolom – mondta és figyelte tovább a vízpermetet szétcsapó, száguldó autók tempóját, fékcsikorgató megállásait, a gumiabroncsok körüli, látványos bemutatóit.

Találkoztunk a helyszínen az érintett fiatalok hozzátartozóival: kifejezték köszönetüket azoknak, akik ezekben a nehéz hetekben segítő szavakkal, hozzáállással enyhítik fájdalmukat. Az egyetemista Nelliről megtudtuk, a szegedi neurológián kezelik, családtagjai felváltva mellette vannak, erősítik gyógyulásában. Jázmint még az intenzív osztályon ápolják, mellette is ott vannak szerettei.

Mint ismert, az egyik súlyosan sérült fiatal lány táncostársai zenés, táncos előadáson gyűjtenek. Már kaphatók a támogatói jegyek a Petőfi művelődési házban január 26-án 18 órakor kez­dődő jótékonysági gálára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában