strandkörkép

2018.04.20. 06:40

Sok helyen várja újdonság a strandolókat a nyáron

Bár még csak április közepét írjuk, de a megye fürdői már készülnek a szabad­téri szezonra. A legtöbb helyen újdonságokkal is várják az érdeklődőket, a hűsölni vágyókat.

Hírlap-összeállítás

A Gyulai Várfürdőben folyamatosan nyílnak majd azok a kültéri medencék, amelyek csak szezonálisan vehetők igénybe. A közelgő labdarúgó-világbajnokságra várhatóan egy kiváló felbontású ledfalat is bérelnek, aminek segítségével a fürdőzők akár a medencéből is figyelemmel kísérhetik a mérkőzéseket. A ledfalat a fürdő legforgalmasabb „csomópontján”, a Polip medence mellett helyezik el.

Teljes gőzzel a szezonnyitásra készülnek a Gyulai Várfürdőben. Fotó: Lehoczky Péter

A program tavalyi sikerén felbuzdulva az idei nyáron, majd minden szombaton diszkópartit is rendeznek napközben. Azontúl, hogy a tizen- és huszonéves generáció körében nagy az igény erre a műfajra, az előző évi tapasztalatok azt mutatják, hogy azokat a 40-es, 50-es éveikben járó gyulaiakat és környékbelieket is becsábítja a rendezvény a várfürdőbe, akik gyermekkoruk nosztalgikus hangulatát kapják vissza a kültéri DJ-bulikon. Természetesen több stílusnak is teret ­adnak, és evidens, hogy gyulai és környékbeli DJ-k mutatkoznak be. A diszkókban egyéb attrakciók is teret kapnak, habparti, „hóparti” és fitneszbemutató is kiegészíti a zenét. Emellett például idén is megtartják a sikeres ásványfesztivált, amit kísérő programok tesznek színesebbé.

Gyopárosfürdőn is zajlik a felkészülés a főszezonra. Benkő­ Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója elmondta, minden kinti medencéből leengedték a vizet. Az idei tél túl nagy kárt nem okozott. A szükséges csempepótlások után kitakarították a belső tereket, s közben a szükséges gépészeti karbantartást is elvégezték.

A strand bungaló épülete megújul, köré 350 négyzetméteres, térkövezett terasz épül. A kempingfejlesztés során öt faházat telepítenek, ezzel a negyven férőhelyes szálláslehetőséggel bővítenek a nyárra.

Gyopárosfürdő az egyik legnépszerűbb hely a fürdőzni vágyóknak

A békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő igazgatója, Zsadon Endre elmondta, hétfőn zárt be a fürdő, hogy a szezon előtti karbantartásokat, felújításokat elvégezhessék. A tavaszi munkák között szerepel a sátorbontás, az élménymedence­ leürítése­, a csempék javítása, a zöldterületek karbantartása, a vezetékek mosatása és fertőtlenítése. Terveik szerint április 28-án nyitják meg a strand kapuit a fürdőzni vágyóknak, ezzel megkezdve az idei szezont. Az elmúlt öt évben nem emeltek árakat, idén várható növekedés, de a későbbiekben derül ki, hogy milyen mértékű.

A tervek szerint új szolgáltatásokkal várja a vendégeket a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping az idei nyáron.

Gera Krisztián ügyvezető igazgató kifejtette, a bérköltségek jelentősen nőttek az elmúlt években, amit tavaly sikerült a fürdőnek kitermelni, így elbocsátások nem lesznek, sőt, a kültéri medencék üzemeltetéséhez időszakosan új munkavállalókat is alkalmaz a fürdő. Mivel a termálvízzel rendelkező strand vendégeinek jelentős részét nyáron főként kisgyermekes családok alkotják, és az éves forgalom kétharmada a nyári időszakra esik, ezért egy vizes gyermekjátszóteret szeretnének kiépíteni június közepére. Gera Krisztián elmondta, a közkedvelt kültéri gyógymedence teljes burkolatát lecserélték, valamint a felmerülő karbantartási munkálatokat is elvégezték már a közelgő május 1-jei nyitásra. A programok között idén is több alkalommal lesz éjszakai fürdőzés, a tavalyihoz hasonló erős nyárra számítanak, így a terveik szerint több mint 70 ezer látogatót várnak az idei szezonban – tette hozzá Gera Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában