tanuszoda

2018.01.20. 06:56

Sok évtizedes álom válhat valóra Orosházán

Régi vágya teljesülhet az orosháziaknak: a belvárosban megépülhet egy tanuszoda. A hely már biztos, a város szívében, az Ady Endre utcán, a volt tüdőgondozó épületének elbontásával felszabaduló telken és a mellette lévő üres portán valósulhat meg a beruházás.

Hírlap-összeállítás

Bojtor István alpolgármester lapunk érdeklődésére elmondta, egy 2017-es kormányhatározatban jelent meg, hogy az ország majd’ 30 településén épülhetnek tanuszodák, és erre több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre.

– Felvette önkormányzatunk a kapcsolatot a ­Nemzeti Sportközpontokkal, ez a szervezet lesz a beruházás bonyolítója, majd a kész létesítmény működtetője is. Felajánlottunk több telket a tervezett tanuszoda számára, ők helyszíni bejáráson döntöttek az Ady utca mellett. Hozzá kell tennem, a városvezetés ragaszkodott a ­belvárosi helyszínhez, hiszen ez már sok éve lakossági igény – tette hozzá az alpolgármester. Mivel vegyes – állami és önkormányzati – tulajdonú ingatlanok érintettek a fejlesztésben, ezért a tulajdonviszonyokat rendezni kell; ez most zajlik.

– Önkormányzatunké az üres telek, az államé az, amelyen a volt tüdőgondozó épülete áll. Azt le kell majd bontani. Egy nyertes TOP-os pályázattal az Ady Endre utca teljes hosszában parkolókat létesítünk, így kiszolgálva majd a tanuszodai igényeket is – tájékoztatott Barák Anita, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda megbízott irodavezetője. A részletekről elmondta: két medence (10-szer 6 méteres, 0,8 méter mély, illetve 15-ször 25 méteres, 2 méter mély) épül öltözőkkel, előcsarnokkal, mosdókkal, büfével, váróval.

Van egy típusterv, azt igazítják majd az egyedi adottságokhoz.

Két éve dolgoznak az uszodáért

„Az orosházi tanuszodát még az idén birtokba vehetik az óvodások és iskolások, sőt, tanítási időn kívül a sportolók és mindazok, akik szabadidejükben szívesen úsznának egy jót az egészségükért” – írta a napokban Facebook-­oldalán Simonka György, a térség fideszes­ országgyűlési képviselője. Hozzátette, két éve dolgoznak a tanuszoda felépítéséért a városi polgármesteri hivatallal karöltve.

 

A létesítmény látványterve – a tanuszoda a tervek szerint két belvárosi, Ady Endre utcai ingatlan területén épül majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában