Békéscsaba

2018.09.20. 18:33

Sikeres pályázatokat adott be a kamara

Megtartotta elnökségi ülését a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) csütörtökön Békéscsabán, a Penza-lakótelepi székházában. Egyebek mellett több sikeres pályázatról is beszámoló hangzott el.

N.-L. V.

Az esemény napirendi pontjai között szerepelt többek között Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnökének a TOP Békés megyére jutó keretének felhasználásáról, nyertes pályázatairól szóló tájékoztatója; dr. Orosz Tivadar, a BMKIK elnökének írásbeli beszámolója az előző elnökségi ülés óta eltelt fontosabb kamarai eseményekről; Szikszai Csaba, a BMKIK Külgazdasági Osztály osztályvezetőjének előadása a BMKIK nyertes pályázatairól.

– Összesen két nyertes és egy elbírálás alatt álló pályázatban érintett a kamara. Kettő a magyar–román határon átnyúló programban van, melyből az egyik megvalósítása márciusban kezdődött el, a másik esetében még várjuk a végleges döntést. A nyertes tenderben hármas partneri körben dolgozunk (egy nagyváradi iskolával és a Körös–Maros Nemzeti Parkkal); a projektben azt mutatjuk meg, hogy miként tudnak a vállalkozások környezettudatosan működni. Az elbírálási fázisban lévőben a szakemberhiány mérséklése a cél a pályaorientáció által. A harmadik kiemelendő pályázat az Erasmus+ keretében valósul meg. Két szakmai tanulmányútra nyertünk finanszírozást: 10-10 fős szakértői csoport utazhat el tavasszal Olaszországba, 2020 áprilisában pedig Spanyolországba – árulta el az osztályvezető.

A tagok, miután elolvasták Tóth Zsolt titkár a BMKIK 2018. évi tagdíjfizetési és a kamarai hozzájárulás befizetésének helyzetéről, a befizetést elmulasztókkal szemben tett intézkedésekről szóló írásbeli tájékoztatóját, javaslatot tettek a Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2018 díjak odaítélésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában