Orosháza

2018.10.16. 13:50

Sajátos helyzetükből kihozzák a legtöbbet

A látássérültek nemzetközi napjának a célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.

Cs. I.

A fehér bot napja alkalmából összejövetelt szerveztek kedden az orosházi vakok és gyengén látók a városi könyvtárban. Megemlékeztek e jeles napról a körzeti csoport tagjai (az ide tartozó 21 településről 92 tag szerepel a nyilvántartásban). Az orosháziak közül idén Kvakné Hábli Zsuzsanna kapott a megyei szervezettől a Békés Megyei Vakokért emlékplakettet. A fiatal anyuka lapunknak elmondta, ő egy súlyos betegsége során (leukémia) elesett és a következményeit viseli: csupán 7 százalékos a látása, fehér bottal közlekedik.

A szerző felvételei.

Zsuzsa egy pozitívan élő és gondolkodó családanya, aki férjével két gyermeket nevel.

- Nem kellett átrendeznünk az életünket, sok otthoni munkát elvégzek így is. Igyekszem minden helyzetből kihozni a legjobbat. A biztos családi háttér, a szeretet amiben élek, rengeteg erőt ad – nyilatkozta a kitüntetett.

Két vidéki sorstárs is ott volt a rendezvényen, a nagyszénási Virág Ida és kísérője, a labrador, Nikita, valamint a tótkomlósi Dömény Krisztina, akinek a kutyája Nadia.

A rendezvényen filmet vetítettek, majd megvendégeléssel ért véget a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában