fejlesztés

2018.03.20. 13:26

Megújul Reformátuskovácsháza orvosi rendelője

Régi vágya valósul meg a Reformátuskovácsházán élőknek. Több mint 50 millió forintot nyert az önkormányzat TOP-os pályázaton, és ebből felújítják a házi­orvosi rendelőt. Az ingatlan energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése mellett új eszközök beszerzésére is jutnak forintok – tudtuk meg Varga­ Gusztáv polgármestertől.

Cs. I.

il

Az ott gyógyító dr. Rigler­ Magdolna háziorvos már ­kiköltözött, rendelését Reformátuskovácsházán, az SZGYF Innovációs, Oktatási és Közösségi Központjában foly­tatja. Úgy tervezik, szeptember ­végétől a betegek ismét birtokukba vehetik az épületet.

Látványnak élmény: ilyen lesz a rendelő, ha megújul. Beküldött fotó

A kivitelezési munkák elkezdődhetnek, amint lezárul a közbeszerzés – tette hozzá a polgármester. S ha már egészségügy: Varga Gusztáv azt is elmondta, a szakrendelőjük több mint 270 millió forintot nyert eszközpark fejlesztésére az alábbi szakrendelések tekintetében: általános kardiológia, echokardiográfia, sebészet, szemészet, fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, nőgyógyászati és hasi ultrahang-diagnosztika, nappali ellátás és fizioterápia-gyógytorna. Támogatást nyert a pályázatot benyújtó szolgáltató, a Vis Medica Kft., épületének felújítására, ahol jelenleg a fiziote­rápiás kezelések történnek. Mezőkovácsházán korszerűsítik a fogorvosi rendelőt is. Időszerűvé vált az épület nyílászáróinak a cseréje, a homlokzat felújítása, a vizesblokkok korszerűsítése. A pályázatban lehetőség nyílt eszközbeszerzésre is.

– Évekkel ezelőtt el sem tudtuk képzelni, hogy ez megvalósulhat, de a polgármesterrel, az intézményvezetőkkel, a szakemberekkel kidolgoztuk a térségfejlesztési koncepciót, a Calendula Tervet. Ez meghozza a fejlődést a körzetnek. Soha ennyi pénz nem érkezett még Dél-Békés építésére. Az önkormányzattal közösen évtizedes problémákat orvosolunk Reformátuskovácsházán is az egészségügyi ellátás fejlesztésével – tette hozzá Simonka György országgyűlési képviselő.

– A folytatásban sem állunk meg. Az orosházi kórház és a mezőkovácsházi járó­beteg-szakellátó mellett körzetünk valamennyi orvosi rendelőjére koncentrálunk. A mi feladatunk, hogy a kiváló szakemberek munkájához hozzátegyük az infrastrukturális feltételeket, ezzel is hozzájárulva a körzetben élők egészségügyi ellátásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában