Elismerés

2018.04.27. 19:40

Pro Urbe: munkával és tehetséggel Tótkomlósért

Az újratelepítés 272. évfordulója, a várossá válás 25. évfordulója alkalmából rendezett programsorozat részeként a képviselő-testület ünnepi ülésén dr. Garay Rita polgármester mondott beszédet pénteken.

Cs. I.

A városvezető emlékeztetett, egy város olyan, mint az ember: van külleme és lelke.

– Köszönet illet mindenkit az elvégzett munkáért, a kitartásért, az odaadásért. Az egymásba vetett hit hozott el bennünket idáig. Az elmúlt 272 év alatt olyan várost építettek őseink és építettünk mi, amelyre mindannyian büszkék lehetünk. Ezért jellemzi Tótkomlóst az emberség, a szorgalom, a vendégszeretet, a barátságosság, a fejlődés.

Ezekkel a jelzőkkel bizonyítottan is rászolgáltunk a városi címre. Az elmúlt huszonöt év méltó bizonyíték arra, hogy az itt élők kemény munkával, tudással és rátermettséggel akarnak boldogulni, így gazdagítják családjaikat és városunkat – fogalmazott a polgármester.

A testület döntött 1994-ben a városi kitüntető díj alapításáról és adományozásáról. 2018-ban Pro Urbe kitüntető díjat vett át Forró Gyula karnagy és a Városi Nyugdíjas Klub. Posztumusz díjat kapott Keszeli Beáta. Tuska Pálné, az oktatási és kulturális bizottság elnöke a méltatásban elmondta, Forró Gyula 1984-től az Orosházi Liszt Ferenc Zeneiskolában és a Tótkomlósi Fiók Zeneiskolában kezdte meg tanári, oktatómunkáját. Keze alatt trombitások, kürtösök, tenorkürtösök, tubások nőttek fel. Pedagógusként személyes igényévé vált a helyi kultúra ápolása. Tanári munkája mellett 1987 óta vezeti a Tótkomlósi Gyermek Fúvószenekart, amellyel eredményesen vesz részt országos és nemzetközi versenyeken.

A Városi Nyugdíjas Klub életében az idei év jeles: 25 éve alakult meg 36 fővel. Krska Pálné 2005 óta látja el a vezetői feladatokat. 2010-től egyesületi formában működnek, taglétszámuk 174. Krska Pálné elnök lelkesen szervezi a klubéletet. Tótkomlós önkormányzata rendezvényein csoportosan képviseltetik magukat.

Hagyomány, hogy a város napján átadják a Tótkomlós Ifjú Tehetsége díjakat. Idén kilenc fiatalt szólítottak: Baranyai Tamást, Bordás Leventét, Bús Laurát, Krcsméri Blanka Annát, Petrina Renáta Annát, Szpisák Anna Bozsenát, Tóth Barbarát, Tóth Mátét és Tóth Tamást.

A város napján Pro Urbe díjat vett át Forró Gyula és a Városi Nyugdíjas Klub képviseletében az elnök, Krska Pálné. Fotók: I. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában