galériával

2018.09.24. 17:20

Országos elismerést kapott a berényi önkormányzat

A szociálisan érzékeny önkormányzatok és képviselő-testületek számára alapított országos elismerést adományozta a mezőberényi képviselő-testületnek az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége, az ÉTA ebben az évben. A díjat a testület hétfő délutáni ülésén vette át a grémium nevében Siklósi István polgármester.

Papp Gábor

Fotó: Imre György

Papp Ágnes, az ÉTA ügyvezető elnöke elmondta, szövetségük 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy támogassa és segítse az értelmi fogyatékossággal, a halmozott fogyatékossággal élő embereket, a szüleiket és a szakembereket. Mint megtudtuk, az ÉTA két fő tevékenységi területe az érdekvédelem, illetve különböző szolgáltatások biztosítása és programok szervezése az ország különböző területein működő tagszervezetek részére.

– Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki és ápoljunk a különböző településekkel, önkormányzatokkal, segítő közösségekkel – ecsetelte. – Ennek a közös gondolkodásnak a részeként ismerjük el minden évben a szociálisan különösen érzékeny önkormányzatokat, testületeket. Íly' módon is szeretnénk megköszönni nekik, hogy kiemelt figyelemmel viseltetnek a fogyatékossággal, a nehéz szociális körülmények élők, az elesettek irányában.

Papp Ágnes ennek kapcsán bejelentette, hogy a területen végzett kimagasló tevékenységéért idén a mezőberényi önkormányzat, képviselő-testület és Siklósi István polgármester munkásságát ismerik el a szövetség által alapított díjjal. Megemlítette, a grémium határozataiban is visszaköszön a szociális érzékenység, ahogy 2011-ben országos szinten is először Mezőberényben, illetve Szeghalmon indulhatott el az ÉTA közösségi szolgálat. A kezdeményezésben előbbi városban a helyi gimnázium diákjai oroszlánrészt vállaltak. Az elismerés Sándor János erdélyi fafaragó a település és az ország címerét megformáló munkája.

Siklósi István polgármester hangsúlyozta, soha nem az elismerésért dolgoznak, viszont fontosnak tartják, hogy a fogyatékossággal élők számára a lehető legjobb feltételeket biztosítsák a teljes élet eléréséhez. Hozzátette ugyanakkor, hogy ebben nem elsősorban az önkormányzatnak, hanem a városban, a területen tevékenykedő számos civil szervezetnek van kiemelkedő szerepe. Az eseményen műsort adott a Mécses Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában