ivóvíz

2018.05.10. 12:25

Nincs több beteg az ivóvíz miatt az orosházi kórházban

Az Alföldvíz Zrt. leszögezte, hogy a víz iható.

Ahogyan azt korábban megírtuk, több olvasói észrevétel is beérkezett lapunkhoz az orosházi ivóvíz minőségével kapcsolatban. A probléma bejárta az internetes fórumokat is, többen az orosházi kórházra is hivatkoztak. Az intézmény főigazgatója a félreértések elkerülése végett adott tájékoztatást.

– Az orosházi kórház nem adott ki semmilyen állásfoglalást intézményeknek, magánszemélyeknek az orosházi ivóvíz minőségéről. A vízminőség vizsgálatára és az esetleges óvintézkedések meghozatalára a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya jogosult – írta közleményében dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója. Hozzátette, hogy az intézményben az utóbbi napokban nem növekedett a hányás-hasmenéses panaszokkal érkező betegek száma.

Az ivóvízzel kapcsolatban az orosházi kórház szakvéleményt kért az Alföldvíz Zrt.-től. A szolgáltató leszögezte, hogy a víz egészséges és iható. A kórházban egyébként a biztonság kedvéért palackozott vizeket is kihelyeztek a napokban.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában