galériával

2018.10.17. 17:45

Négy munkatársat tüntettek ki a Pándy Emléknapi Ünnepségen

Pándy Emléknapi Ünnepséget tartottak szerdán a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) Pándy Kálmán Tagintézményében Gyulán. A rendezvény a hagyományokhoz híven az emlékfa elültetésével kezdődött, majd az intézmény Árvay termében folytatódott.

V. E.

Fotó: Kiss Zoltán

Az eseményen elsőként dr. Szabó Ferenc szólt a jelenlévőkhöz. Ünnepi beszédében elmondta, örömére szolgál, hogy 2018-ban ötven pályakezdőt köszönthetnek a gyulai kórházban.

Az igazgató megszólalását követően az új szakdolgozókat köszöntötték, majd átadták az elismeréseket. A Pándy nővér díjat idén Gyihorné Kurta Andrea, a szemészeti osztály diplomás ápolója és szakoktatója, valamint Győri-Boldóczki Erika kórházi védőnő kapta meg. A Réthy nővér kitüntető címet pedig Vargieczné Deák Marianna, a békéscsabai traumatológiai osztály főnővére érdemelte ki.

 

Végül a kórház legnagyobb kitüntetését, a Pándy emlékérmet adták át, melyet ezúttal dr. Suhajda János szülész-nőgyógyász főorvosnak ítélt meg a három tagú emlékbizottság. Az ünnepséget a Pándy emlékérmes főorvos előadása zárta, amelyben a szakmájában eddig eltöltött 49 évet foglalta össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában