18+

2018.06.21. 17:45

Megkínozták, majd felakasztották a kutyát

Szörnyű fotókat posztolt egy kevermesi lakos közösségi oldalára. Séta közben egy kutya felakasztott, megcsonkított és első ránézésre felgyújtott, megégetett tetemét találta meg. Elszörnyedt a látottakon, a helyi állatvédők segítségét kérte, akik feljelentést tettek.

Busi Ottó

Bodó Ildikó szerda délután éppen kutyáját sétáltatta. Szokásos útjukon, a kevermesi bányatóhoz mentek, elmondása szerint ez az egyik kedvenc helyük, mivel nyugodt, természetközeli környezetben sétálhatnak. Szerdán azonban sokkoló felfedezést tett: az egyik fáról egy keverék, közepes testű kutya holtteste lógott.

– A nyakánál egy fűzőszerű kötéllel volt felakasztva egy ágra, a madzag másik végén pedig egy tégla volt. Úgy láttam összeverték az állatot, el volt törve a bal első lába és meg is volt égetve – szörnyülködött Bodó Ildikó.

Olvasónk az első sokk után visszatért a helyszínre, fotókat készített, majd mivel ismerte a helyi állatvédőket, segítséget kért tőlük. Végül ők tettek feljelentést csütörtökön, a rendőrök pedig akkor jelentek meg náluk, amikor lapunknak ecsetelték a történteket.

A hatóság emberei a helyszínre kísérték őket, ahol – mint azt a kevermesiektől megtudtuk –, a kutya „nevelője” is jelen volt. Ő azonban mire a rendőrség és az állatvédők a tetthelyre értek, már levágta az állatot a kötélről, sőt egy zsákba is belehelyezte, a kötél másik végén lévő téglát pedig távolabb rakta. Lapunk próbálta őt is szóra bírni, de nem kívánt munkatársunknak nyilatkozni.

Megkérdeztük a rendőrséget is a történtekről. Tájékoztatásuk szerint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját csütörtökön, 12 órakor értesítették arról, hogy felakasztva találtak egy kutyát Kevermes külterületén. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatásából az is kiderült, hogy az elpusztult állaton égési sérülésre utaló nyomokat nem láttak a rendőrök.

Felhívtunk egy szakértőt, hogy megtudjuk miként lehet, hogy egyesek úgy látták, a kutyát megégették, a rendőrség viszont épp’ ellenkezőleg. A szakember elmondta, elképzelhető, hogy a rászáradt vért vélték égésnyomoknak a kevermesiek.

A helyi állatvédőkkel beszélgetve egyébként ez lehetséges, mivel az ő meglátásuk szerint már korábban elpusztulhatott az állat, úgy gondolják, az eset napokkal ezelőtt történhetett.

Az állatvédők megkeresték a Viharsarki Állatőrség Alapítványt is. Nagy Éva, az állatőrség képviselője közölte, ilyen esetekben szakmai segítséget próbálnak nyújtani a helyieknek. Itt például elmondásuk szerint a helyszínelésnél hatósági állatorvos jelenléte is szükséges, és ezt jelezték is. A rendőrség által kiadott információk szerint az ügyben állatkínzás miatt a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság indít büntetőeljárást.

A bejegyzés " target="_blank" rel="nofollow noopener">ide kattintva megtalálható, a képek megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában