tótkomlós

2018.07.20. 11:21

Lomfelhalmozó férfi teszi földi pokollá szomszédjai életét

A szomszédban felhalmozott szemét késztette levélírásra tótkomlósi olvasónkat. Sérelmezi, hogy a portájukon megjelennek a patkányok, az egerek, mert hiába kérik a gyűjtögető életmódot folytató férfit, ő nem hajlandó a telkén rendet tenni. A helyszínen elképesztő állapotok vártak bennünket. A szaghatásról csak annyit: a nagy melegben, a rohadó dinnyék elfolyó levének a bűze volt az egyik legenyhébb bűzforrás.

Rossz szomszédság. Ennyivel elintézhetnék azok a tótkomlósiak, akik a szenvedélyesen lomot gyűjtögető férfi mellett élnek. Sztrunga Diána kért lapunktól segítséget.

– Tarthatatlan állapot van a szomszédunkban. Évek óta küzdünk, hogy az illető a szemétlerakatot felszámolja, eltakarítsa az udvarából. Reggelente azért indul el otthonából, hogy derékig bújjon a konténerekbe, kukákba és azok tartalmát a portáján felhalmozza. Mások kettesével hordják ide a kiszuperált tévéket, elromlott hűtőket. Nem tudjuk a házunk falát rendbe rakni, mivel tele van mindenféle hulladékkal. A patkányok kifúrják a ház falát, csapdákat állítunk, mérget helyezünk ki, de hiába. Nála minden van. Lógott a ház ablakában döglött tyúk is. Elképzelik, mi van ott? Az utcán is hónapokig kinn volt a szemete, a kukája tele mindenfélével. Egy hete az állatvédők két kutyát vittek el tőle, nagyon rossz körülmények között tartotta azokat is – sorolta, miközben emlékeztetett, a szlovák iskola 30 méterre található és a közelben van egy óvoda is. A gyerekek és kísérőik ott járnak el nap mint nap.

Munkások szállították el a napokban a felhalmozott szemét egy részét. A szerző felvétele

A helyszínen találkoztunk a gyűjtögetővel, aki azt állította, ami a portáján van, az hasznos anyag. Ő szervez szállításokat, a fémhulladék érték, azzal egészíti ki a nyugdíját. Állítása szerint legutóbb is elvitt 5–6 mázsányit az orosházi MÉH-telepre. Ennek hallatán panaszosunk kontrázott: de az udvarában, a lakásában ennek a sokszorosa van még! Amit elvitt, annak a helyére a sokszorosát tárolta be.

Nem ismeretlen a polgármesteri hivatalnak az ügy

Lapunk megkereste a polgármesteri hivatalt. Dr. Garay Rita polgármester előtt nem volt ismeretlen az ügy.

– A történet 2017. november 15-én lakossági bejelentéssel kezdődött. Az ingatlanon belül felhalmozott hulladék vonatkozásában nincs hatáskörünk, ezért értesítettük az ­Orosházi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát (2017. november 22.). Hatósági ellenőrzést tartottak 2018. január 30-án az ingatlanon. A felvett jegyzőkönyvben az ügyfél vállalta a hulladék elszállítását. Arról nincs tudomásunk, hogy a népegészségügyi osztály végzett-e utóellenőrzést – tette hozzá a polgármester, aki személyesen is bekopogtatott a lomgyűjtő ajtaján. Kíváncsi volt, szándékában áll-e a rengeteg szemét eltakarítása.

– Ajtót nyitott és hajlandóságáról biztosított. Felajánlottam önkormányzatunk segítségét is – tette hozzá a városvezető.

A segítség meg is érkezett a minap, a kapu kitárult, a rakodók elképedtek. Kesztyűs kézzel nyúltak mindenhez, miközben csak azt hallgatták a lomgyűjtőtől: ez is, az is haszonanyag, nehogy elvigyék!

Amennyiben a helyzet nem változik, az önkormányzat újabb jelzéssel él a járási hivatal felé, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az ingatlan tulajdonosával szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában