időben kimenekültek

2018.08.13. 17:40

Leszakadt az álmennyezet a csorvási óvodában, kimentették a gyerekeket

Leszakadt az álmennyezet a csorvási óvoda nemrég felújított Bocskai utcai épületének egyik termében. Az óvónőknek még sikerült kivinniük a gyerekeket, mielőtt rájuk esett volna a gipszkarton.

G. P.

Kiderült, egy energetikai pályázat keretében egy 138 és fél milliós beruházás zajlik Csorváson, melynek része az önkormányzat fenntartásában lévő, több mint 70 millió forintból megújuló Bocskai és az István király utcai óvodaépület is, utóbbi felújítására 34 milliót fordítanak.

Baráth Lajos polgármester mutatja, hogy hol szakadt le a mennyezet.

A Vuk csoport termében már befejeződtek a munkálatok, a használatbavételi engedélyt is megkapták, így a gyerekek is birtokba vehették. Pénteken délután éppen pihenőjüket töltötték, a teremben összesen hét apróság aludt. Az egyik óvodapedagógus egyszer csak egy nagy reccsenést hallott, s a plafonon pillanatok alatt repedések keletkeztek. Az óvónők a dajkákkal együtt azonnal átvitték a gyerekeket egy másik terembe, az ágyakat is kihordták onnan, kettő kivételével, ekkor indult meg az álmennyezetről a gipszkarton, ami a világítással együtt leszakadt. A gyors intézkedésnek köszönhetően nem történt személyi sérülés.

Ottjártunkkor a mennyezeten csak a fémváz volt látható és a kiszakadt csavarok helyei. Baráth Lajos polgármester megmutatta, honnan indult meg az álmennyezet. Elmondta, hogy a gyors intézkedés után kiderült, a kivitelező alvállalkozója követte el a hibát (amit azonnal el is ismert) azzal, hogy a terem egyik részében nem megfelelő dübel csavarral rögzítették a gipszkartont.

Hétfőn a statikust várták. A már elkészült összes terem és egyéb helyiség mennyezetét terheléses vizsgálatnak vetik majd alá, kizárva minden további hibalehetőséget. A kivitelező és a fenntartó is az idő szorításában van, hiszen a műszaki átadásnak a közeli hetekben, augusztus 31-én meg kell kezdődnie, hogy szeptembertől mind az öt csoport birtokba vehesse a szobákat.

A Bocskai utcai épület egyébiránt kívül-belül megszépült, a falakat kifestették, a nyílászárókat korszerű, jól szigetelő műanyagra cserélték. Korábban az óvodabál bevételéből az előtetőt cserélték ki, s a nagy területű játszórész ekkor kapott új, csúszásmentes burkolatot. Hasonlóképpen szépül a több mint száz esztendős István király utcai óvodaépület is. Ha ez is elkészül, a dolgozók régi álma valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában