néptánc

2018.07.18. 13:33

Lenyűgözte Békés megye az erdélyi táncosokat

A Kék Virág és a Zöld Fenyő sepsiszentgyörgyi és bölöni néptánccsoport látogattak el Békés megyébe turnéjuk második és harmadik napján. A több száz kilométerre lévő Háromszékről érkeztek ide, első napjukon a Nagyzerindi Községi Napok léptek fel hagyományos székelyföldi népviseletben, majd következő, gyulai előadásuk előtt Békéscsabára indultak megnézni a város látványosságait.

Három éve indultak első alkalommal turnéra a néptánccsoportok, aminek célja megismertetni a széki táncokat és népviseletet, a dalokat és ízes nyelvbeszédet a közönséggel. Az eseménysorozat pozitív fogadtatásra talált és számos felkérés érkezett, így folytatták.

Beküldött fotók

Az idei évben felcsíki és marosi táncokkal készültek, amiket a tánccsoportok külön-külön és közös előadások során is bemutatnak. A több mint tíz napos turné (július 15-26) első állomása Nagyzerind, majd Békés megyében folytatták Békéscsabán és Gyulán. Innen a következő megállóik közé Balatonszentgyörgy, Keszthely és végül Bécs tartozik.

– Az ott élők és az turisták nagy örömmel fogadtak bennünket, kíváncsian várták a táncokat, mi pedig izgatottan, de annál nagyobb lelkesedéssel mutattuk meg nekik a marosi és felcsíki táncokat. Hosszú tapssal köszönték meg nekünk az előadást, és sokan oda jöttek gratulálni a végén. De minket is elbűvöltek a várak. Tiszták, rendezettek és a múlt emlékei ott csüngnek az épületek párkányán, az emberek szívében – összegezte tapasztalatait a két háromszéki néptánccsoport.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában