sebességkorlátozás

2018.03.22. 11:47

Lassítson Gyula és Békéscsaba között: csökken a sebességhatár

Átmenetileg csökken a megengedett sebességhatár a 44-es főút Békéscsaba­ és Gyula közötti szakaszán.

A 44-es főút Békéscsaba és Gyula közötti 2x2 sávos szakaszán az eddig érvényben lévő 110 km/órás sebességhatárt átmeneti jelleggel 90 km/órára csökkentik – tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóközleményében.

Az elmúlt időszak csapadékos és hideg időjárása, valamint az olvadási-fagyási ciklusok gyakori váltakozásának hatására a 44-es főút ezen szakaszán jelentős burkolathibák jelentek meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei folyamatosan végeztek és végeznek javítási munkákat ezen a szakaszon, egyelőre hidegaszfalt felhasználásával, de az ilyen forgalmú utaknál ez csak ideiglenes megoldást jelent. A melegaszfalt keverő telepek újranyitását követően, száraz és megfelelő időjárási körülmények mellett kezdhetik el a tartósabb javítási munkákat a közútkezelő munkatársai.

Ezen munkálatok elindításáig a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti 2x2 sávos szakaszán várhatóan május végéig a KRESZ által közutakra meghatározott 90 km/órás sebességhatár lesz érvényben az eddigi 110 km/óra helyett.

Azokon a szakaszokon, amelyeken jelenleg is a 90 km/óra sebességnél kisebb korlátozás van érvényben, ott a sebességhatár nem változik.

A korlátozások és a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában