Interjú

2018.01.15. 20:00

Köles Zoltánt a kerékpározás és a számítástechnika is mozgásban tartja

Rendkívül sokoldalú személyiség a békés­csabai Köles Zoltán. Immáron Huszon­egy esztendeje üzemeltet számítástechnikai szaküzletet, négy éve komolyabban kerékpározik, két éve karaoke-­műsorvezető és -technikus, az óvoda szülői­ munkaközösségének elnöke és persze családapa is egy személyben.

Vásári Erzsébet

– Sokoldalú emberként emlegetik Önt azok, akik jól ismerik. Mi mindennel is foglalkozik pontosan?

– A főállásom mellett az utóbbi négy évben jött be ­komolyabban a sport az életembe, kerékpározás ­formájában. Négyszeres aradi­ „maratonista”, kétszeres ­Balaton-kerülő és sokszoros Balaton-bringázó is vagyok. Két éve a Lencsési Óvoda­ szülői munkaközösségi­ elnökének kértek fel, amit szívesen elvállaltam. A karaoke pedig két éve szerepel az életemben. Mindemellett persze a családi­ teendők színesítik a napjaimat.

– Miért pont a karaoke? Honnan ered ez a szenvedélye?

– Az Elefánt klubban, ahov­á a barátaimmal jártunk, tetszett meg nekem ez a műfaj­. Idővel megismerkedtem a kara­okés srácokkal, követtem őket a közösségi oldalon, ahol megláttam a hirdetésüket, miszerint műsorvezetőt keresnek. Pár hétig beszélgettem velük arról, hogy miről is szól ez az egész, majd 2015 ­augusztusában én is elkezdtem a karaokéval foglalkozni­. Volt egy próbabuli, amin megfeleltem, így tagja lehettem a társaságnak. Jelenleg egy négyfős csapatban dolgozunk, az alapítótól kapjuk a technikát, és a társammal felváltva­ bedolgozunk neki. Karaván karaoke néven lehet minket megtalálni a Facebookon.

– Mennyire népszerű a karaoke napjainkban? Van igény erre a műfajra?

– A népszerűsége ennek a műfajnak állandó. A klubon kívül is vannak felkéréseink céges rendezvényekre­, csapatépítőkre, évzárókra, óvoda­bálra és családi napokra, magánbulikra. December­ben volt két fellépésünk Budapesten is, az egyik a Marriott Hotelben, a másik pedig a Millenárison, amik szintén céges rendezvények voltak.

– Miről szól, hogy kell elképzelni egy ilyen estét?

– Ezek a bulik leginkább a ösztönösségen alapulnak. Akkor­ szoktunk elindulni egy műsorral, ha már van elegendő vendég, és legalább három olyan ember, akik dalokat kérnek és énekelnek. A tapasztalat az, hogy ilyenkor sorban csatlakoznak hozzájuk, így lesz egyre jobb a buli. A hangulat megtartása érdekében arra oda kell figyelni, hogyan jöjjenek egymás után a zenék, nem szerencsés például több pörgős szám után betenni egy lassabb, szomorúbb dalt. A kért számokat úgy kell össze­válogatni, hogy azok passzoljanak egymáshoz, ha egy rockosabb blokk jön, akkor abban legalább két-három rockzenét kell lejátszani egymás után. Az esetek többségében magyar nyelvű zenéket kérnek, de előfordulnak külföldi számok is. Nagyrészt ugyanazokat a dalokat énekelik, de ez főleg a közönségtől függ. A lényeg, hogy legyen megfelelő létszám, alap a jókedv és némi bátorság. Ha látjuk azt, hogy a közönség hogyan éli meg azokat a dalokat, amik éppen futnak, ezt a vonalat elkapva teremtjük és tartjuk meg az este hangulatát.

Karaoke-műsorvezető és -technikus, gyorsan kitanulta a mesterséget. Fotó: Imre György

Névjegy

Köles Zoltán 1977-ben született Gyulán, ­Csabán élt a családjával. Itt járt iskolába is, az általánost a Petőfi utcai iskolában végezte­, érettségit a Trefort Ágoston Szakközépiskolában szerzett, ahol egy technikusi képzést is elvégzett.

Az iskola befejezését­ követően megnyitotta számítástechnikai üzletét. 2004 óta él házasságban, 2010-ben egy fiú-, 2012-ben pedig egy leánygyermeke született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában