Mágori Fesztivál

2018.08.18. 16:30

Kétnapos fesztivált rendeztek a megújulás előtt álló Vésztő-Mágoron

Nagykorú vált, mivel 18. alkalommal rendeztek főzőversenyt közel harminc csapat részvételével szombaton Vésztő-Mágoron, a kétnapos Mágori Fesztivál keretén belül.

Licska Balázs

Az ínycsiklandó illatokkal némi füst vegyült, birkapörköltek rotyogtak a bográcsokban, de voltak, akik hagyományos sárréti ételekkel várták a zsűrit. A bírálóbizottság azt kérte a versenyzőktől, hogy olyan ételeket készítsenek, amiket ők is szeretnek és amiket szívesen felszolgálnának a vendégeiknek.

A szerző felvételei

Molnár Sándor, Vésztő polgármestere elmondta: a történelmi emlékhelyen nagyjából 30 éve szerveznek programot augusztus 20-a környékén, hiszen Vésztő-Mágor az államalapítás tekintetében is fontos szerepet töltött be, az első templomok egyike itt épült.

Kitért arra, hogy a város több 100 millió forintot nyert turisztikai fejlesztésekre, a beruházás jelentős része a történelmi emlékhelyen valósul meg. Például megújulnak a dombokban található kiállítóhelyek, a régészeti feltárás interaktívvá, szemléletessé, látványossá válik. A Csolt-monostori romokat szintén rendbe teszik, újszerű módon, és az így részben kilátó, részben koncertterem lesz. Épül egy látogatóközpont is, több teremmel, a tematika terén egyediségre törekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában