esküvő

2018.01.21. 21:26

Készülés a nagy napra: ezek a teendők várnak rátok

Ha már körvonalazódott, hogy milyen esküvőt szeretnétek, mutatjuk, mi a következő lépés.

T. V. F.

Az előző cikkünkben kifejtettük, mik az első teendők leánykérés után, következik az esküvőt megelőző 8-12 hónap. A PartyVarázs Rendezvény Szervezés szerint ilyenkor érdemes beiktatni az eljegyzési partit (ebédet, vacsorát – kinek mit), ahol a menyasszony és a vőlegény családja találkozik, ismerkedik. Nem árt, ha a szülők előtt tudjátok vázolni az elképzeléseiteket, és ők is meg tudják beszélni, hogyan osszák fel az esküvő körüli teendőket, ha a segítségüket kéritek.

Döntsétek el, hogy kik legyenek a tanúk és a koszorúslányok! Lehet, hogy korainak tűnik, de itt az idő egyeztetni az anyakönyvvezetővel és a szolgáltatókkal is. Könnyen lehet, hogy álmaid fotósa már foglalt arra a napra, amikor egybekeltek, így nem árt, ha alaposan szétnéztek, hogy biztosan legyen egy B tervetek, és ne katasztrófának éljétek meg, ha egy másik fényképész készíti el a képeiteket. Ugyanez vonatkozik a zenekarra, vagy a dj-re is, esetleg mindkettőre, ha azt szeretnétek, hogy akkor is szóljon zene, ha a zenekar tagjai pihennek.

Válasszátok ki, hogy milyen tortát szeretnétek, és egyeztessetek egy cukrásszal is, aki meg tudja valósítani az elképzeléseiteket. Érdemes egy virágkötővel is beszélni, aki elkészíti az esküvői csokrot, a dekorációt képző csokrokat, a koszorúslányok virágait, a kitűzőket, az autóra az orrdíszt, valamint a dobócsokrot, ha nem a saját csokrodat szeretnéd beáldozni. Egyre többen döntenek az örökcsokor mellett, ami nem élővirágból, hanem például szatén rózsákból, gyöngyökből készül. Ezt nem biztos, hogy bármelyik virágkötő el tudja vállalni, de az interneten böngészve számos olyan alkotót lehet találni, aki elkészíti a csokrot a kívánt színekből és anyagokból, ehhez személyes találkozó sem feltétlenül szükséges. Ne feledjétek, hogy az örömanyáknak is szokás egy csokor virággal kedveskedni a polgári szertartás végén, így már ezt is előre lefoglalhatjátok.

A legfontosabb kérdést, miszerint hagyományos, falusi hangulatú legyen-e a buli, vagy inkább modernebb, jó eséllyel eddigre már eldöntöttétek, hiszen mindezek nagyban befolyásolják azt is, hogy milyen zenekart szeretnétek, illetve hogy milyen legyen a dekoráció. Keressetek fel egy díszítéssel foglalkozó szolgáltatót, akinek vázolni tudjátok az elképzeléseiteket, így ő is be tudja szerezni az esetleges hozzávalókat, ha szükséges.

És az esemény kulcsfigurájáról se feledkezzünk meg, ez pedig a vőfély, vagy a ceremóniamester. Hogy melyiket választjátok, azt is javarészt a lakodalom típusa dönti el, de mindenképp olyan személyt válasszatok, aki ti személyiségetek is képes tükrözni. Valamint hölgyek, bizonyára ezen már túl vagytok, de gőzerővel kezdhetitek kinézni az álomruhát! Az idei trendekre hamarosan visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában