méretes fogás

2018.06.17. 09:06

Kapitális méretű harcsa akadt Such András horgára

Nem mindennapi élménnyel gazdagabban tért haza Such András békéscsabai horgász egy olaszországi horgásztúráról, hiszen egy egymázsás harcsamatuzsálem alaposan próbára tette.

H. D.

– Ez a kapitális méretű harcsa egy olaszországi horgásztúra óriása. Két barátommal mentünk a Pó folyóra horgászni, ahol nagyon nehéz körülmények vártak bennünket, mivel a folyó nagyon gyorsan folyt és áradt. A zavaros víz ellenére nem adtuk fel az elképzelésünket és kuttyogtatva próbáltunk harcsát fogni – idézte fel az embert próbáló horgásztúra emlékét a békéscsabai Such András.

A horgász beszámolója alapján már a kisebb harcsák kifogása is nagyon küzdelmes volt. – Nem adtuk fel, szinte folyamatosan a vízen voltunk. Harmadik nap sikerült kuttyogtatva kapásra bírni az óriást. Megakasztás után mindjárt kiderült, hogy nem mindennapi harcsa van a horgon.

Közel egy órás bottörésig terhelt fárasztás következett. – A hatalmas harcsa csónakáztatott bennünket a folyón, motor nélkül több kilométert vontatott. Fél óra múlva láttuk meg először, már akkor ő is és én is elég fáradt voltam a folyamatos terheléstől. Közel egy óra múlva sikerült Lászik Szilárd barátommal nagy nehezen a csónakba emelnünk. Nem hittünk a szemünknek 255 centi volt a hal teljes hossza – idézte fel a nem mindennapi emléket Such András.

A harcsamatuzsálem fényképezés és mérlegelés után visszakapta a szabadságát. A súlya 102 kg volt.

– Nagyon erős és csodálatosan szép hal volt, remélem még sokáig fog élni az öreg folyóban és esetleg másnak is okoz hasonlóan szép és egy életre szóló élményt a megfogásával.

Beküldött fotók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában