beruházás

2018.07.17. 06:47

Javában zajlik a fejlesztés Okányban

Javában zajlik Okányban a szennyvízberuházás – ismertette Szívós László polgármester, kiemelve, hogy ez a település történetének eddigi legnagyobb fejlesztése, értéke több mint 2,7 milliárd forintra rúg.

Licska Balázs

A polgármester elmondta, hogy Okány korábban nyert az előkészítő feladatok elvégzésére, illetve a szennyvízberuházás megvalósítására is támogatást, a kivitelezésre vonatkozó pályázat azonban – mint fogalmazott – bebukott. Most azonban megvalósul, és az a legnagyobb különbség a mostani és a korábban tervezett fejlesztés között, hogy a jelenlegi az okányiaknak nem kerül egy forintba sem, a korábbi viszont fejenként több százezer forintos költséget jelenthetett volna.

Szívós László polgármester beszélt a fejlesztésről /A szerző felvétele/

Szívós László hozzáfűzte: a munkálatok megfelelő ütemben haladnak. A tisztítótelep a Tóhegyi híd, a Holt-Sebes-Körös mellett lesz majd.

A teljes projekt 2020-ban érhet véget. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást a Sade és a Veolia alkotta konzorcium nyerte. A polgármester kiemelte: a kivitelezőcég korrekt tájékoztatást nyújt arról, hogy hol kell munkálatokra és emiatt lezárásokra számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában