Békés

2018.09.22. 19:34

Ismét megválasztották a Tökkirályt

A kissé változékony szombati időjárás ellenére is szép számú érdeklődő látogatott el az immáron tizenharmadik alkalommal életre hívott Békési Tökmulatságra, a helyi tájházba.

Papp Gábor

Fotó: Kiss Zoltán

A Nefelejcs egyesület hagyományőrző programját ezúttal a pulyka és gesztenye jegyében, illetve a Mátyás király emlékévhez kapcsolódva hívták életre. A szokásoknak megfelelően Vas Zoltán vezetésével ismét megtartották a tökmustrát, amelynek részeként megkeresték a legszebb, a legcsúnyább, a legszínpompásabb, legfurcsább, legmulatságosabb, legrücskösebb, leggörbébb és leghosszabb tököt. Ez utóbbi egy méter hosszúra nőtt. Ismét megválasztották a Tökkirályt is, aki ezúttal egy 36 kilós óriás töknek köszönhetően Kuffer László lett.

Fotó: Kiss Zoltán

Az Egyszer volt Budán kutyavásár című mese-előadást a mezőberényi Kacagó Bábszínház adta elő, míg Soós Emőke Mátyás meséket adott elő. Kisütötték azt a tordai pogácsát, amiből akár igazságos királyunk is ehetett. Egyébként egy mézes finomságról van szó. Ambrus György olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács Mi került Mátyás király asztalára? címmel hívta gasztronómiai kalandozásokra az érdeklődőket.

Duma Annamária cukrászmester vezetésével zsűrizték a gesztenyés süteményeket és az előzetesen kiírt madáretető-készítő alkotópályázat eredményeit is kihirdették, de a töklámpa-faragás és a tánc sem hiányozhatott a palettáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában