szakmai workshop

2018.10.17. 16:39

Interaktív kiállítással érkezett Békéscsabára az Ipar 4.0

A megyeszékhelyre ért az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett Ipar 4.0 Mintagyár országjárása szerdán.

B. A.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében létrejött programon a helyi kis- és középvállalkozások szakmai workshoppal kiegészített mintagyári technológiai megoldások bemutatóján vehettek részt a Phaedra Rendezvényközpontban. Az országjárás célja, hogy az ipar 4.0 mintagyári megoldások bemutatásával az érintett vállalkozások számára kézzelfoghatóvá váljon, hogyan növeljék termelési folyamataik hatékonyságát.

Beküldött felvétel.

Az országjárás békéscsabai állomásán a résztvevők megismerkedtek folyamatelemzési módszerekkel, illetve azok hatékonyságnövelő lehetőségével, továbbá bepillantást kaptak a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeibe is. Megismerkedhettek néhány specifikus eszközzel, azok alkalmazásaival is, így többek közt megtapasztalhatták miként működik egy okosszemüveg, mi mindenre használható egy 3D-nyomtató. Megismerhették a digitalizált ipari folyamatszervezés előnyeit, az ipari robotokat, információt kaphattak a különböző szenzorok, chipek felhasználási módjairól, illetve általában betekintést nyerhettek az ipar 4.0 legfontosabb megoldásaiba.

A következő állomás Szolnok lesz, ezeken felül a szervezők még öt helyszínre viszik el a mintagyárak révén kínált ismereteket az elkövetkező két hétben. A program keretében minősített vállalkozások később további pályázatokban is előnyt élvezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában